11 Septembrie: tragedia care nu se va sterge nici din mintea unor copii de 6 ani

08-09-2011 07:19

America si odata cu ea si lumea intreaga se pregateste sa comemoreze 10 ani de la cele mai sangeroase atentate teroriste din istorie.

Ceremonii de amploare vor avea loc la Ground Zero, locul unde se inaltau odinioara turnurile gemene. Insa asta nu inseamna ca restul americanilor ar putea uita vreodata ziua de 11 Septembrie.

Dupa un deceniu, elevii care se aflau alaturi de presedintele George W. Bush in scoala din Florida au vorbit despre evenimentul care i-a marcat, chiar daca atunci aveau 6 ani si nu prea intelegeau ce se intampla.

Cei 16 copii din Florida care se aflau langa presedintele Bush cand primul avion a lovit Turnurile Gemene n-au uitat nici acum momentul cand liderul tarii s-a schimbat la fata. Au crescut intre timp si se pregatesc sa termine liceul, dar ziua de 11 septembrie 2001 le-a ramas in memorie.

Chiar si dupa ce si al doilea turn a fost lovit in plin, presedintele Bush a ramas la lectia celor mici. Expresia lui a lasat sa se-nteleaga insa ca se intamplase ceva. Abia dupa cateva minute bune s-a adresat natiunii.

Dupa nici o ora si jumatate de la declaratie, turnul sudic se prabusea, inghitit de un urias nor de fum si moloz. Nici celalalt turn n-a mai ramas in picioare mult timp.

Duminica, lumea intreaga se va alatura Americii, pentru a comemora 10 ani de la cea mai neagra zi din istoria recenta a Statelor Unite. Aproape 3.000 de oameni si-au pierdut viata in turnurile World Trace Center, in cladirea Pentagonului si in avionul prabusit pe un camp din Pennsylvania.


VIDEO PROTVPLUS.RO