Povestea incredibila a singurului avion care s-a ridicat de la sol dupa atacurile din 11 septembrie

08-09-2011 17:12

Atentatele de la 11 septembrie 2001 - 6

In clipele ce au urmat atacului de la 11 septembrie, traficul aerian a fost inghetat pe teritoriul Statelor Unite. Un singur zbor a fost permis si asta pentru a salva viata unui barbat.

Timp de 40 de ani, Lawrence Van Sertima s-a ocupat de serpi fara sa fie muscat. Inevitabilul s-a produs pentru el in cel mai prost moment posibil, la doar cateva ore de la atacurile din New York si Washington. Un sarpe Taipan, unul dintre cei mai periculosi din lume, l-a muscat de deget.

Barbatul a stiut imediat cat de grava este situatia. A ajuns la spitalul din Miami dupa 40 de minute pentru ca elicopterul medical nu a primit acceptul de a se ridica de la sol pentru a-l transporta.

Veninul acestui sarpe ataca sangele, muschii, rinichii si inima. Unul dintre cele mai negre scenarii. In doar cateva ore era in stare critica si sangera prin ochi si gura.

Anti-veninul universal folosit la spital a ajutat doar pentru a-l mai tine cateva ore in viata. Avea insa nevoie de unul special, produs chiar din sangele unui sarpe Taipan. Acesta exista doar la New York si San Diego.

New York era o destinatie exclusa, astfel ca varianta aleasa a fost San Diego. FAA a permis zborul, chiar daca aeronava a fost escortata de doua avioane de lupta.

La 45 de minute de la aterizare, antiveninul a fost administrat, iar Van Sertima a supravietuit. A devenit apoi unul dintre ultimii americani ce au aflat despre atacurile teroriste, la cateva zile distanta de la incident.

Sursa: Yahoo News


VIDEO PROTVPLUS.RO