70 de ani de la primul atac nuclear. Povestea incredibila a unui bonsai de 390 de ani, care a supravietuit bombei atomice
Un bonsai, de aproape 390 de ani, a supravietuit atacului cu nuclear, de la Hiroshima, de acum sapte decenii si este onorat de japonezi in aceasta saptamana, relateaza The Telegraph.
Pinul alb japonez, modelat ca o ciuperca, a fost donat de catre Masaru Yamaki, un specialist in arta bonsai, unui muzeu american destinat arborilor, in 1976 si nimeni nu i-a stiut de le timp de aproape 30 de ani. Povestea lui incredibila a iesit la suprafata in 2001.
Nimeni nu stie de ce arborele a fost donat, insa specialistii cred ca a supravietuit atacului nuclear pentru ca a fost "aparat" de un zid.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
"Mi se pare uimitor ca Masaru Yamaki a donat un bonsai nepretuit dusmanului fara sa spuna o vorba. Ma emotionez cand ma gandesc la asta" a declarat Felix Laughlin, presedintele Fundatiei Nationale a Bonsaiului.
La 6 august 1945, un avion de tip B-29 numit Enola Gay, care zbura la mare altitudinea deasupra orasului japonez, a lansat o bomba cu uraniu dotata cu o forta destructiva echivalenta cu 16 kilotone de TNT (trinitrotoluen).
Se estimeaza ca aproximativ 140.000 de persoane si-au pierdut viata, fie in momentul impactului, fie ulterior, din cauza radiatiilor.
Supravietuitori ai bombardamentului atomic, oficiali japonezi si diplomati straini au asistat joi dimineata la Hiroshima, alaturi de alte zeci de mii de persoane, la comemorarea a 70 de ani de la primul atac nuclear din istorie, in ultimele zile ale celui de-la Doilea Razboi Mondial.