Cei 20 de oameni luați ostatici într-un autobuz în Luțk au fost eliberați, iar atacatorul reținut

Ultima actualizare: 21-07-2020 22:54
politie ucraina
Shutterstock

Un bărbat a luat ostatici aproximativ 20 de persoane aflate într-un autobuz în centrul oraşului Luţk, situat în vestul Ucrainei, a anunţat marţi poliţia locală, citată de Reuters.

UPDATE. Toţi cei 20 de pasageri ai unui autobuz luaţi ostatici marţi au fost eliberaţi, a anunţat poliţia ucraineană, relatează AFP.

''Toţi ostaticii au fost eliberaţi!'', a anunţat pe Facebook viceministrul de interne ucrainean, Anton Hratcenko. Autorul atacului s-a predat poliţiei, a precizat o sursă a poliţiei ucrainene.

20 de ostatici, într-un autobuz în Luțk

 

Forţele de ordine desfăşurate în piaţa Teatrului din Luţk au blocat centrul oraşului, scrie Agerpres.

Bărbatul a fost identificat de autorități, care au spus că acesta și-a exprimat frustrarea pe rețelele sociale în legătură cu ”sistemul din Ucraina”, scrie The Independent. Autorul atacului ar fi solicitat ca liderii politici ai țării să filmeze un clip în care să admită că sunt teroriști.

Președintele Volodimir Zelenski a transmis că ”au fost auzite împușcături și că autobuzul a fost avariat”. Nu se știe dacă cineva a fost rănit.

”Se fac toate eforturile pentru a soluţiona situaţia fără victime”, a mai transmis șeful statului într-un mesaj pe Facebook.

Reprezentanții ministerului de Interne au informat că răpitorul a fost cel care a sunat la poliție. Ministrul de Interne, Arsen Avakov, a anunțat că se deplasează la Luțk.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO