Perchezitii la punctul central al scandalului Panama Papers. Ce a ridicat politia de la firma de avocatura Mossack Fonseca


Ultimul update: Marti 12 Aprilie 2016 07:01
Data publicarii: Sambata 09 Aprilie 2016 11:52
Categorie: Panama Papers
Mossack Fonseca

Politia a desfasurat vineri seara o perchezitie la sucursala de la San Salvador a cabinetului de avocatura Mossack Fonseca aflat in centrul scandalului 'Panama Papers' care a scos la iveala un sistem de evaziune fiscala la scara planetara, relateaza AFP.

Perchezitia a permis confiscarea "unei cantitati importante de echipament informatic", a anuntat procuratura pe contul sau de Twitter, insa nu a fost facuta nicio arestare, relateaza Agerpres.

Autoritatile din El Salvador au anuntat miercuri deschiderea unei anchete pentru a stabili daca cetatenii din aceasta tara a Americii Centrale ale caror nume apar in 'Panama Papers' au incalcat legea. Ei ar fi in numar de 33, potrivit presei.

Procurorul Douglas Melendez s-a deplasat vineri seara la sediul cabinetului de avocatura, in capitala San Salvador. El a declarat presei ca circa 20 de calculatoare si documente au fost confiscate, in timp ce sapte angajati au fost interogati, fara a fi totusi arestati.

Autoritatile din El Salvador au decis sa desfasoare aceasta interventie dupa ce au vazut ca angajatii retrageau numele cabinetului de avocatura de pe fatada cladirii.

"Vom desfasura o ancheta aprofundata in acord cu legislatia", a anuntat procurorul Melendez, facand apel la cabinetele de avocatura care au fost in legatura cu panamezul Mossack Fonseca sa se prezinte la procuratura.

Peste 220 de firme offshore ale clientilor salvadorieni ai cabinetului Mossack Fonseca au permis realizarea unor tranzactii de sute de mii de dolari si achizitionarea de bunuri imobiliare in El Salvador "scapand supravegherii autoritatilor locale", potrivit publicatiei online El Faro.

Aceasta scurgere masiva de documente, supranumita 'Panama Papers' si prezentata la 3 aprilie de peste 100 de publicatii din intreaga lume, a scos la iveala averi in paradisuri fiscale apartinand unui numar de 140 de responsabili politici, staruri din fotbal sau celebritati.
 

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO