Supravietuitor: "Distanta dintre gramada de oameni si tocul de sus al usii era de 1m. Cineva a aruncat bere pe foc"

Colectiv

Dobre Andrei, supravietuitor al tragediei din Colectiv, a povestit ca distanta dintre gramada de oameni formata si tocul de sus al usii era o distanta de 1m si ca un spectator a incercat sa stinga incendiul aruncand bere.

"In fata scenei era un stalp de rezistenta care era imbracat de la inaltime de 3-4 m cu burete de culoare inchisa. Este posibil sa fi existat si alti stalpi de sustinere, insa eu nu i-am remarcat.

In partea dreapta, imediat langa intrare la aproximativ 5 m, era amenajat un stand cu materiale promotionale ale formatiei. Pe peretele din dreapta era dispus barul, iar dupa acesta nu cunosc ce era intrucat nu am ajuns in aceasta zona. Tavanul, mi s-a parut ca era acoperit cu un material gen panza. Mentionez faptul ca atunci cand am intrat in club era foarte intuneric.

Eu cu Andreea si cu Florin ne-am pozitionat in stanga scenei, la 4-5 m de stalpul din fata aceasta. La doua-trei minute dupa ce am intrat a inceput concertul care a debutat cu un joc pirotehnic. De pe stalpii schelei au izbucnit doua jerbe de scantei, una dintre ele orientata catre stalp. Formatia a inceput sa cante iar eu dupa 5-6 minute am mers la bar unde am cumparat cate un shot de Jagermeisster, iar Florin si-a luat o bere. Am revenit in locul in care stateam si am urmarit in continuare concertul.

La un moment dat apreciez ca in jurul orei 22.30, spre sfarsitul unei melodii, a inceput acelasi joc pirotehnic ca la inceputul concertului, scanteile au aprins buretele de pe stalpul situat in partea stanga a scenei. In acel moment vocalistul trupei a zis ca asta nu trebuia sa se intample si aduca cineva un extinctor. O persoana din public a incercat sa arunce niste bere. Pret de cateva secunde am ramas si ne-am uitat cum se propaga focul si cand aproape acesta a atins tavanul, atunci am reactionat si am tras-o de mana pe Andreea spre iesirea din club. In dreptul garderobei am scapat-o pe Andreea din mana, din cauza busculadei iscate. Eu am intrat in garderoba, iar acolo mai erau cateva persoane. Am incercat sa ies din garderoba dar nu am reusit din cauza faptului ca mai multe persoane cazusera si se formase o gramada.

Citește și
Colectiv
Tanara care a iesit din club chiar inainte sa izbucneasca incendiul. "Prietenul meu a tinut usa deschisa ca sa iasa lumea"
Arma care-i sperie pe ruși ar putea ajunge în Ucraina. Moscova amenință că va extinde „zona-tampon”

Am stat o perioada de timp pe care nu o pot aprecia, iar cand fumul a intrat si in garderoba, am iesit si am inaintat spre iesirea din club. M-am catarat peste gramada de oameni cazuta si tinandu-ma de tocul usii am ajuns in cadrul acesteia de unde am fost tras de catre persoanele de afara. Apreciez ca distanta dintre gramada de oameni formata si tocul de sus al usii era o distanta de 1m. Din momentul in care am ajuns in afara clubului m-am alaturat oamenilor care ajutau la evacuare pentru a o gasi pe Andreea. Am ajutat o fata sa iasa din gramada creata, dupa care m-am mai invartit in jurul intrarii pentru a o gasi pe Andreea si am revenit sa ajut la evacuarea oamenilor.

Am revenit si de undeva din spate m-a strigat Andreea, si ea fusese scoasa de alte persoane. Am luat-o pe Andreea care era arsa pe maini si am mers la prima ambulanta intalnita. Dupa aceasta am mai dirijat alte persoane la ambulantele sosite la fata locului, insa am stat langa ambulanta in care se afla Andreea. Dupa ce Andreea a fost transportata cu ambulanta la spital am plecat si eu dupa ea.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT E gata! Știm prima echipă promovată matematic în Superliga României
NEWS ALERT E gata! Știm prima echipă promovată matematic în Superliga României
Citește și...
Marturia SOCANTA a unuia dintre vecinii clubului.
Marturia SOCANTA a unuia dintre vecinii clubului. "Aveau hainele zdrentuite, ca niste zombie, am crezut ca sunt mascati"

Constantin Ghiorghiu este managerul unui club de pe platforma Pionierul, la mai putin de 100 de metri de Colectiv. Declaratiile sale in fata procurorilor prezinta o scena de cosmar.

Tanara care a iesit din club chiar inainte sa izbucneasca incendiul.
Tanara care a iesit din club chiar inainte sa izbucneasca incendiul. "Prietenul meu a tinut usa deschisa ca sa iasa lumea"

Un martor, Patrascu Sorina Ana, care a stat in al doilea rand de la scena catre iesire, a povestit ca nu stia ca o sa se foloseasca artificii sau alt fel de spectacol pirotehnic in timpul concertului.

Cum au incercat tinerii din Colectiv sa se salveze unii pe altii. Supravietuitor:
Cum au incercat tinerii din Colectiv sa se salveze unii pe altii. Supravietuitor: "Erau 2 randuri, unii ii trageau afara"

Parchetul General a facut publice mai multe dintre declaratiile date de martorii incendiului din Colectiv.

Recomandări
Românii au în conturile personale de pensii din Pilonul 2 o sumă record. Cât primește fiecare în medie
Românii au în conturile personale de pensii din Pilonul 2 o sumă record. Cât primește fiecare în medie

Românii au în conturile personale de pensii Pilon 2 o sumă record. Peste 160.000 de pensii Pilon 2 au fost deja plătite către cei ieșiți din activitate, jumătate din sumă numai anul trecut.

Joe Biden a ajutat în secret Ucraina să se apere de atacurile Rusiei și a trimis rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune
Joe Biden a ajutat în secret Ucraina să se apere de atacurile Rusiei și a trimis rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune

În ultimele săptămâni, Statele Unite au trimis în secret rachete cu rază lungă de acțiune Ucrainei pentru a fi folosite în lupta împotriva invadatorilor ruși, iar Ucraina le-a folosit deja de două ori.

Cum a fost prinsă că a luat mită doctorița ginecolog din Giurgiu. Banii pe care-i avea în buzunar erau marcați
Cum a fost prinsă că a luat mită doctorița ginecolog din Giurgiu. Banii pe care-i avea în buzunar erau marcați

Este anchetă la Spitalul Județean de Urgență din Giurgiu, după ce un medic ginecolog a fost prins în flagrant în timp ce lua mită pentru o operație de cezariană, acoperită de asigurarea medicală.