Marturia unuia dintre oamenii responsabili cu instalarea artificiilor in Colectiv. Cine le-ar fi actionat

incendiu club Colectiv

Alexandru Florin Bescu este unul dintre martorii incendiului din clubul Colectiv, care a oferti declaratii in fata procurorilor. El este unul dintre tinerii chemati sa instaleze artficiile in club.l

In fata procurorilor, Alexandru Florin Bescu a povestit cum a fost chemat, impreuna cu colegul sau, Marian, sa instaleze artificiile la evenimentul din clubul Colectiv, unde s-a produs tragedie, in seara de 30 octombrie 2015. Insa, acesta a spus ca nu el s-a ocupat de activarea artificiilor, ci colegul sau.

Iata declaratia facuta de Alexandru Florin Bescu, in fata procurorilor

„La data de 29.10.2015, proprietara SC Golden Ideas Fireworks Artists SRL, Nita Dana, ne-a spus ca a doua zi urmeaza sa aiba loc un eveniment la clubul Colectiv si ca am fost solicitati pentru a instala jeturi de CO2 si artificii de mici dimensiuni pentru interior. Nita Dana ne-a lasat optiunea de a decide cine se va ocupa de eveniment, iar eu si Moise Marian am stabilit sa mergem.

Artificiile au fost actionate prin intermediul unui pupitru de catre Marian, care in timpul concertului a stat in partea stanga din fata a scenei. Arat ca pupitrul de actionare al artificiilor era o cutie in forma dreptunghiulara de aproximativ 30 cm lungime si 20 de cm latime, de culoare neagra, iar panoul de comanda al pupitrului era prevazut cu mai multe butoane.

Citește și
Colectiv
Tanara care a iesit din club chiar inainte sa izbucneasca incendiul. "Prietenul meu a tinut usa deschisa ca sa iasa lumea"
„Ei sunt ruşinea Rusiei. Și-au vândut sufletul și conștiința”. Interzis în Rusia lui Putin, părintele rockului alternativ sovietic vine la București

Concertul propriu-zis a inceput la ora 22:00 cand clubul era plin, moment in care Marian, in timp ce se canta prima piesa, a declansat artificiile, efect care a durat aproximativ 30 de secunde. In tot acest timp eu ma aflam langa Marian, dar nu aveam niciun rol. Am mai stat aproximativ 10 minute dupa prima declansare a artificiilor, dupa care am iesit afara din club pentru ca imi era cald si nu imi placea muzica.

Aproximez ca am stat afara 15 minute, iar la un moment dat am observat ca din club au inceput sa iasa haotic clientii, care au rupt usa pentru realizarea defluirii, m-am dus langa usa de la intrare in club sa vad ce se intampla crezand ca este vorba despre un conflict, iar din interiorul clubului a inceput sa iasa fum in cantitate mare. Vazand fumul am luat-o la fuga incercand sa ma indepartez de club impreuna cu ceilalti clienti care au reusit sa iasa. Am reusit sa parcurg aproximativ 10 metri, m-am uitat inapoi, moment in care din club a iesit o flacara de mari dimensiuni, concomitent auzindu-se o bubuitura.

Dupa ce densitatea fumului a scazut m-am apropiat de usa de la intrare in club si am observat ca in dreptul usii erau mai multi oameni, intinsi unul peste altul, care prezentau arsuri. Impreuna cu alti indivizi pe care nu ii cunosteam am inceput sa ii scoatem din acea gramada, unii dintre acestia chiar daca erau raniti au reusit sa se deplaseze, iar pe ceilalti i-am asezat pe o bordura. In timp ce incercam sa ii salvam pe raniti, din gramada de oameni din dreptul usii de acces in club am auzit o persoana strigand la mine : „Florin! Florin!”, am vazut ca este Marian Moise care era blocat in mijlocul acelei gramezi. Am strigat la celelalte persoane care incercau sa ajute sa tragem oamenii din varful gramezii, am reusit sa il scot si pe Marian Moise, l-am pus pe o bordura langa club, iar acesta mi-a spus sa il las si sa ma duc sa incerc sa ii salvez si pe altii.” 

Articol recomandat de sport.ro
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
Citește și...
Marturia SOCANTA a unuia dintre vecinii clubului.
Marturia SOCANTA a unuia dintre vecinii clubului. "Aveau hainele zdrentuite, ca niste zombie, am crezut ca sunt mascati"

Constantin Ghiorghiu este managerul unui club de pe platforma Pionierul, la mai putin de 100 de metri de Colectiv. Declaratiile sale in fata procurorilor prezinta o scena de cosmar.

Tanara care a iesit din club chiar inainte sa izbucneasca incendiul.
Tanara care a iesit din club chiar inainte sa izbucneasca incendiul. "Prietenul meu a tinut usa deschisa ca sa iasa lumea"

Un martor, Patrascu Sorina Ana, care a stat in al doilea rand de la scena catre iesire, a povestit ca nu stia ca o sa se foloseasca artificii sau alt fel de spectacol pirotehnic in timpul concertului.

Cum au incercat tinerii din Colectiv sa se salveze unii pe altii. Supravietuitor:
Cum au incercat tinerii din Colectiv sa se salveze unii pe altii. Supravietuitor: "Erau 2 randuri, unii ii trageau afara"

Parchetul General a facut publice mai multe dintre declaratiile date de martorii incendiului din Colectiv.

Recomandări
Israelul a atacat Iranul. Presa iraniană anunță că „nu au fost raportate daune sau explozii la scară largă”
Israelul a atacat Iranul. Presa iraniană anunță că „nu au fost raportate daune sau explozii la scară largă”

Israelul a lansat joi noapte un atac asupra Iranului, după acțiunea din weekend asupra teritoriului său. Explozii puternice s-au auzit în centrul țării, în orașul Isfahan, în apropierea unei baze militare.

Nicolae Ciucă, despre introducerea serviciului militar obligatoriu: Nu avem pregătită infrastructura necesară
Nicolae Ciucă, despre introducerea serviciului militar obligatoriu: Nu avem pregătită infrastructura necesară

Nicolae Ciucă, a declarat, joi, că România nu are pregătită infrastructura necesară pentru introducerea serviciului militar obligatoriu în următorii doi ani, el menţionând şi că "s-au dus vremurile" în care oamenii să fie aduşi cu arcanul la armată.

Cristian Pîrvulescu: A fost un atac ”farmaceutic”al Israelului, Iranul se va preface că nu a existat nimic
Cristian Pîrvulescu: A fost un atac ”farmaceutic”al Israelului, Iranul se va preface că nu a existat nimic

Israelul a lansat vineri dimineață un atac asupra Iranului, după atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute.