STAREA RANITILOR DIN COLECTIV. Un pacient de la Spitalul SRI a fost externat. Alti 90 de raniti lupta pentru viata

×
Codul embed a fost copiat

Vineri se implinesc doua saptamani de la incendiul din clubul Colectiv iar bilantul negru al tragediei a ajuns la 55 de morti.

Lupta pentru viata continua pentru cei 90 de raniti. 29 dintre ei se afla in clinici din strainatate, iar ceilalti 61 sunt internati in spitalele din Romania.

UPDATE 19:20 Un pacient ranit in incendiul de la clubul Colectiv si internat la Spitalul "Dr. Agrippa Ionescu" a fost externat, conform unei informari publicate vineri pe pagina de Facebook a SRI.

"Inca o batalie pentru viata castigata la spitalul SRI. Unul dintre cei doi pacienti care au fost internati la spitalul "Dr. Agrippa Ionescu" in urma accidentului de la Colectiv a fost externat si se afla in stare buna. Celalalt pacient are o evolutie favorabila si este stabil hemodinamic si respirator", se arata in postarea de pe reteaua de socializare.

Cei doi fusesera transferati luni de la Terapie Intensiva in Sectia de chirurgie plastica si reparatorie.

Citește și
trupa Goodbye to Gravity
Gest emotionant al elevilor din Arad pentru Andrei Galut, solistul trupei Goodbye to Gravity: "Am venit sa-l sustinem"
„Păpușa de fier a lui Putin” explică propaganda Kremlinului: „Nu contează ce se întâmplă cu adevărat”

UPDATE 17:10 Unul dintre pacientii din sectia de Terapie Intensiva a Spitalului Elias a iesit din zona riscului vital si va fi transferat la Chirurgie Plastica, a precizat institutia vineri intr-un comunicat transmis presei. "La Spitalul Elias continua sa fie internati sase pacienti. La doi dintre pacientii internati in sectia de Chirurgie Plastica se vor face astazi investigatii in functie de care se va decide daca spitalizarea continua sa fie necesara. Unul dintre pacientii din sectia de Terapie Intensiva a iesit din zona riscului vital si va fi transferat la Chirurgie Plastica", arata sursa citata.

UPDATE 17:00 La Spitalul Floreasca sunt ingrijiti 3 pacienti. Unul dintre ei se afla in stare critica, iar alti 2 sunt in stare grava. Acesti 2 raniti au prezentat usoare imbunatatiri in aceasta dimineata, insa chiar si asa medicii raman rezervati. Pacientii au fost operati astazi, li s-au puse grefe iar schimberea bandajelor se face in sala de operatii, in mediu steril, sub anestezie. Deocamdata nu se pune problema ca ei sa fie transferati. Alti 11 pacienti ramasi in tara sunt in stare critica si grava internati la sectiile de terapie intensiva, intubati si ventilati. Din fericire, pentru alti 48 de pacienti vestile sunt mai bune. Se simt tot mai bine de la o zi la alta, iar cei care nu mai au nevoie sa fie supravegheati de medici sunt lasati sa plece acasa si se intorc la spital doar pentru a li se inlocui bandajele.

Starea ranitilor de la Spitalul Floreasca

Aici mai sunt ingrijiti 3 pacienti. Unul dintre ei este in stare critica, iar alti doi sunt in stare foarte grava. Acesti doi pacienti au aratat semne de imbunatatire vineri, insa medicii raman rezervati.

Pacientii au fost operati astazi si li s-au pus grefe.

Starea ranitilor de la Spitalul Sfantul Ioan

Cei trei raniti in incendiul din clubul Colectiv, care mai sunt internati la Spitalul 'Sfantul Ioan', se afla la Terapie Intensiva, in stare grava, a declarat vineri pentru Agerpres medicul Carmen Giuglea.

"Mai sunt internati in spital 3 pacienti raniti in clubul Colectiv, toti la Terapie Intensiva, prezentand stare grava", a afirmat medicul chirurg plastician.

Starea ranitilor de la Spitalul de Arsi

Starea pacientilor internati la Spitalul de Arsi este stationara, a declarat, vineri dimineata purtatorul de cuvant al unitatii medicale, Adrian Stanculea.

Joi, o pacienta ranita in incendiul din clubul Colectiv era in continuare intubata, iar alti doi pacienti se aflau in stare grava, insa evoluau "spre bine".

"14 raniti sunt internati in total la Spitalul de Arsi, dintre acestia 11 se afla internati pe sectie cu evolutie buna, 2 in stare grava, care incet-incet merg spre bine. O pacienta este in stare critica, dar stabilizata, in continuare intubata", declara joi medicul.

Starea ranitilor de la Spitalul Bagdasar Arseni

Patru raniti in urma incendiului din Colectiv se afla internati pe sectia de Terapie Intensiva a Spitalului Bagdasar Arseni, doi dintre acestia avand o stare ameliorata, alti doi fiind in stare grava, a declarat pentru AGERPRES medicul Mircea Carantino.

"Doi au starea ameliorata, alti doi, stare grava, dintre acestia unul trebuia sa fie transferat inca de ieri in strainatate. Toate actele necesare sunt gata", a spus medicul.

El a afirmat ca alti opt pacienti sunt pe sectie, dintre acestia o pacienta urmand a fi externata in cursul zilei de vineri.

Articol recomandat de sport.ro
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Citește și...
Manifest Colectiv. Mesajul
Manifest Colectiv. Mesajul "Strazii" pentru autoritati: "Imunitate la dezastre, nu imunitatate politica"

La doua saptamani de la cea mai mare tragedie care a lovit Romania dupa '89, ecourile dezastrului inca se mai aud prin vocea celor care cer respect, protectie si corectitudine din partea unui stat care s-a jucat pana acum cu vietile lor.

Gest emotionant al elevilor din Arad pentru Andrei Galut, solistul trupei Goodbye to Gravity:
Gest emotionant al elevilor din Arad pentru Andrei Galut, solistul trupei Goodbye to Gravity: "Am venit sa-l sustinem"

Nu doar rugile si gandurile bune se indreapta acum spre Andrei Galut, singurul membru al trupei Goodbye to Gravity ramas in viata in urma incendiului din Colectiv. Elevii unui colegiu din Arad, unde a invatat si el, au vrut sa faca mai mult.

Teatrul Nottara din Bucuresti a interzis fumatul in interiorul institutiei. Problema riscului seismic ramane insa nerezolvata
Teatrul Nottara din Bucuresti a interzis fumatul in interiorul institutiei. Problema riscului seismic ramane insa nerezolvata

Incep sa apara primele masuri de protectie in institutii, in urma incendiului de la ''Colectiv''.

Recomandări
Ce a cerut vehement Cătălin Cîrstoiu în ședința coaliției care l-a „descalificat” din cursă. Informații din culise
Ce a cerut vehement Cătălin Cîrstoiu în ședința coaliției care l-a „descalificat” din cursă. Informații din culise

După 15 ore de discuții, liderii PNL și PSD au renunțat la candidatul comun Cătălin Cîrstoiu pentru Primăria Generală a Capitalei. Cătălin Cîrstoiu nu a vrut să renunțe, ba chiar a cerut și garanții.

Prima reacție a lui Cîrstoiu, după ce a fost retras din cursă: „Un medic nu abandonează niciodată”
Prima reacție a lui Cîrstoiu, după ce a fost retras din cursă: „Un medic nu abandonează niciodată”

Cătălin Cîrstoiu susține că nu a luat decizia de face un pas înapoi „pentru că un medic nu abandonează niciodată” şi că, „în fond, decizia politică trebuie să revină liderilor politici”.

Ploi în majoritatea regiunilor ţării, până miercuri dimineaţă. Zonele care se află sub Cod galben | HARTĂ
Ploi în majoritatea regiunilor ţării, până miercuri dimineaţă. Zonele care se află sub Cod galben | HARTĂ

Meteorologii anunţă ploi în majoritatea regiunilor ţării, până miercuri dimineaţă, dar şi precipitaţii mixte la munte.