STAREA RANITILOR. 18 dintre pacientii ramasi in tara, in stare critica. Vesti bune despre 54 raniti: "Au inceput sa mearga"

×
Codul embed a fost copiat

Lupta pentru viata continua. Alti trei tineri in stare grava din cauza arsurilor au fost transferati in ultimele 24 de ore in clinici din Germania si Franta. In tara au ramas 72 de pacienti, 18 dintre ei in stare critica.

Vesti bune sunt despre cei 54 de pacienti aflati in stare stabila, care sunt internati in sectiile de chirurgie plastica. Acestia sunt constienti, iar in saloane cadrele medicale le-au permis sa aiba baloane si flori, pentru a le creste optimismul.

Adrian Stanculea, Spitalul de Arsi: "Vorbim, mai glumim cu ei, unii sunt chiar foarte veseli, mai povestesc din accident, mananca, se deplaseaza, si-au inceput deplasarile... O fata care e arhitect, cand au venit nemtii, a tinut sa le faca schema accidentului, cum s-a intamplat, pe cutia de mancare. A luat un pix si a desenat cum a iesit ea. A fost haios, chiar si nemtii au facut poze."

Cei stabili au inceput deja exercitiile de recuperare si primesc zilnic consiliere psihologica.

SINTEZA EVENIMENTELOR DE MIERCURI, 11 NOIEMBRIE

Citește și
medici straini
Medicii straini, dupa ce au facut turul spitalelor. "Cea mai mare catastrofa intalnita in 20 de ani de experienta in arsuri"
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO

UPDATE 18:00 Basistul trupei "Goodbye to Gravity", Alex Pascu, a fost transferat miercuri dupa masa, in Franta. El se afla de 11 zile la spitalul Floreasca, este in stare grava si a fost dus cu un avion medical SMURD la o clinica din Paris.

Printre ei, si basistul trupei Goodbye to Gravity, Alex Pascu. Miercuri dupa amiaza, artistul a fost dus cu un avion SMURD la Paris. In tara au ramas, asadar, 72 de pacienti. Pentru 18 dintre ei trebuie sa ne rugam fara incetare. Sunt in stare critica, iar medicii fac eforturi supraomenesti ca sa nu-i piarda.

Alex Pascu, basistul trupei Goodbye to Gravity, a fost imbarcat intr-un avion medical SMURD, cu destinatia Paris. In noaptea tragediei, Alex a fost internat la Floreasca. Cand au considerat ca poate fi transportat, medicii francezi si romani au decis mutarea lui intr-o clinica din capitala Frantei.

Dr. Bogdan Oprita: ''Este unul dintre pacientii in stare grava, iar cel mai important la acesti pacienti e faptul ca au arsuri ale cailor aeriene si sunt intubati si ventilat."

Alex Pascu este fiul Anei Pascu, presedinta de onoare a Federatiei Romane de Scrima. Tanarul si-a sunat mama inainte de concertul din Colectiv. Era incantat ca-si lanseaza albumul.

"E unicul meu copil. Nu mi-a ramas decat sa ma rog pentru el" - a declarat mama lui imediat dupa incendiu

Tanarul este liderul trupei Goodbye to Gravity. Impreuna cu amicii sai, a muncit enorm pentru lansarea albumului in noaptea neagra de 30 octombrie.

UPDATE 15:00
Medicul Adrian Stanculea de la Spitalul de Arsi a declarat miercuri ca doi dintre pacientii raniti in club Colectiv care se aflau in stare grava internati in unitatea medicala "par a se indrepta spre bine", ei putand fi transferati saptamana viitoare pe Sectia de arsi in cazul in care evolutia lor este una buna.

"Au mai ramas 14 in spital. Pacienta de care va ziceam ieri a fost preluata chiar in cursul dupa-amiezii si dusa in Germania. Trei pacienti - pe terapie intensiva, 11 in restul spitalului. Cei 11 sunt chiar bine, vorbim, mai glumim cu ei, unii sunt chiar foarte veseli, mai povestesc din accident, vor sa vorbeasca, mananca, se deplaseaza, au inceput recuperarea aproape toti. Cei din terapie intensiva, cei doi fosti in stare grava, par a se indrepta spre bine. Speram sa nu avem surprize, dar probabil ca saptamana viitoare, daca toate lucrurile merg bine, o sa ii transferam si pe ei pe Sectia de arsuri. Mai este o singura pacienta care inca este dependenta de ventilatie mecanica", a spus medicul.

UPDATE 13:20 12 pacienti sunt si acum in stare critica intubati si ventilati si alti 6 in stare grava. Suferintele pulmonare sunt severe, iar unii dintre ei s-au lovit la momentul iesirii din Colectiv si au traumatisme, fracturi de stern si de coaste.

Cei critici ii ingrijoreaza pe reanimatori din cauza problemelor pulmonare si a instabilitatii respiratorii.

Vesti bune sunt despre cei 54 de pacienti aflati in stare stabila, care sunt internati in sectiile de chirurgie plastica. Acestia sunt constienti, iar in saloane cadrele medicale le-au permis sa aiba baloane si flori, pentru a le creste optimismul

Despre cei 29 de pacienti aflati in clinicile din strainatate, oficialii au primit informatii ca majoritatea sunt in stare stabila si doar un pacient internat intr-un spital din Israel este in stare critica.

Pentru alti 2 bolnavi internati in Bucuresti, se fac evaluari medicale pentru a fi transferati in urmatoarele zile in Franta. Oficialii spun ca, odata cu aceste cazuri, se incheie capitolul transferuri, in privinta ranitilor din Colectiv.

UPDATE 12:30 Spitalul de Urgenta Floreasca: Unul dintre pacienti va fi transferat in Franta

Unul dintre pacientii internati la Spitalul de Urgenta Floreasca va fi transferat in cursul zilei de miercuri intr-o unitate medicala din Paris, a anuntat purtatorul de cuvant al unitatii medicale Bogdan Oprita.

"In acest moment se afla internati sase pacienti, doi in stare foarte grava. Sunt dusi zilnic in sala de operatii pentru a li se face pansamentele si interventiile chirurgicale corespunzatoare. in Sectia de terapie intensiva beneficiaza de tot ceea ce este necesar unor astfel de pacienti. in urma discutiei cu colegii din Franta s-a decis, cu acordul familiei, ca unul dintre pacienti sa fie transferat in cursul zilei de astazi cu unul din avioanele noastre SMURD la Paris. Este vorba despre un barbat. Nu este dintre cei doi pacienti critici, este dintre cei stabili. Este unul din pacientii care este in stare grava", a explicat Oprita.

El a precizat ca, inca din seara tragediei de la Colectiv, unitatea medicala a oferit consiliere psihologica rudelor pacientilor.

"Noi din prima seara am oferit consiliere rudelor prin psihologul nostru si prin asistentul social, iar acest lucru a continuat si in zilele urmatoare si cu sprijinul psihologilor voluntari care s-au prezentat in spitalul nostru", a afirmat medicul.

Intrebat despre noua Sectie de arsi grav, Oprita a spus ca "interventiile chirurgicale care li se fac pacientilor au loc si intr-una dintre salile de operatie ale acestei sectii". "In momentul de fata, acesti pacienti au nevoie de masuri specifice de terapie intensiva, in special de terapie ventilatorie, masuri care sunt asigurate in sectia de Terapie intensiva numarul 1 si numarul 2. Daca nevoile vor prima mai mult pentru ingrijirea arsurilor, adica daca intr-un orizont de timp acesti pacienti nu vor necesita masurile specifice de ventilatie mecanica, de terapie sustinuta, o parte dintre ei vor fi transferati in aceasta sectie", a spus purtatorul de cuvant al Spitalului de Urgenta Floreasca.

La Spitalul Bagdasar Arseni sunt internati 13 raniti, dintre care sapte pe Sectia de chirurgie plastica, avand starea buna, iar alti sase in stare grava, foarte grava si critica, la Terapie Intensiva, a declarat miercuri pentru Agerpres medicul Mircea Carantino.

"Sapte pacienti sunt internati pe Sectia de chirurgie plastica cu stare buna. Sase pacienti sunt in Terapie Intensiva cu stare grava si foarte grava si critica. Pana acum, au plecat cinci pacienti: unul in Israel, doi in Belgia, unu in Norvegia si unul in Germania", a spus Carantino.

Medicul a mai adaugat si ca doi pacienti au fost externati miercuri.

Secretarul de stat în MAI Raed Arafat a declarat marti seara ca inca un pacient de la Spitalul Floreasca ar putea fi transferat la o unitate medicala din strainatate, insa se asteapta ca starea acestuia sa se stabilizeze.

Ministerul Sanatatii informeaza ca, pana in data 11 noiembrie 2015, orele 07.00, in unitatile sanitare din Romania au ramas internate un numar de 72 de persoane, din care 18 in stare critica si grava:

- Spitalul de Arsi -14 pacienti

- Spitalul Bagdasar Arseni – 13 pacienti

- Spitalul Grigore Alexandrescu –6 pacienti

- Spitalul Sfantul Ioan – 5 pacienti

- Spitalul Elias – 6 pacienti

- Spitalul Militar Central - 7 pacienți

- Spitalul Sfantul Pantelimon- 2 pacienti

- Spitalul de Urgenta din Bucuresti - 6 pacienti

- Spitalul Universitar- 8 pacienti

- Spitalul Dimitrie Gerota- 2 pacienti

- Spitalul Agrippa Ionescu – 2 pacienti

- Sptalul CC Iliescu – 1 pacient

Un numar de 35 de persoane au fost transferate in unitati sanitare, dupa cum urmeaza:

Austria – 2 persoane in stare stabila

Belgia – 8 persoane in stare stabile (toti sunt programati in aceasta saptamana la interventii chirurgicale

Olanda – 8 persoane, din care 2 decese si 6 persoane in stare stabila

Germania- 4 persoane- 2 persoane care au plecat pe cont propriu si 2 persoane transferate in cursul zile de marti

Marea Britanie – 9 persoane, din care 3 decese si alte 6 persoane stare stabila

Norvegia – 1 persoana stabila

Israel – 3 persoane, din care 1 deces, o persoana in stare stabila si 1 persoana in stare instabila transferata in ATI

Articol recomandat de sport.ro
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Citește și...
De ce 93% din scoli nu au autorizatie de la ISU? Raspunsul bulversant despre anul de constructie dat de autoritati
De ce 93% din scoli nu au autorizatie de la ISU? Raspunsul bulversant despre anul de constructie dat de autoritati

Oroarea de la ''Colectiv'' a trezit cu forta autoritatile dintr-un somn caldut. In timp ce oamenii se tem justificat sa mai mearga prin cluburi si restaurante, brusc, responsabilii fac sute de controale.

Medicii straini, dupa ce au facut turul spitalelor.
Medicii straini, dupa ce au facut turul spitalelor. "Cea mai mare catastrofa intalnita in 20 de ani de experienta in arsuri"

Echipe de chirurgi, anestezisti si specialisti in terapie intensiva din Franta, Belgia, Anglia, Norvegia, Turcia si Israel au facut turul spitalelor in aceste zile si au evaluat pacientii raniti in tragedia de la Colectiv.

Povestile tinerilor care au murit marti. Tudor, autorul videoclipului
Povestile tinerilor care au murit marti. Tudor, autorul videoclipului "The Day We Die", Liviu un talentat fotograf din Brasov

Pe zi ce trece, tragedia din clubul Colectiv este tot mai apasatoare, iar sirul anunturilor negre nu se mai opreste. Numarul victimelor a urcat la 48. Ultimii ajunsi pe lista sunt doi tineri care aveau o frumoasa viata artistica inainte.

Recomandări
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață

Fostul președinte Ion Iliescu este oficial suspect în dosarul Mineriadei din 13-15 iunie '90 pentru infracțiuni contra umanității.  

Ciolacu, despre surparea din Slănic: „Ce vreți să fac? Să știu unde s-au făcut drumurile peste mine?”. Reacția Salrom
Ciolacu, despre surparea din Slănic: „Ce vreți să fac? Să știu unde s-au făcut drumurile peste mine?”. Reacția Salrom

La Slănic, în Prahova, craterul din centrul orașului s-a adâncit cu 20 de centimetri și nimeni nu poate spune dacă surparea se va opri.

Piața imobiliară începe să își revină, dar vânzătorii nu mai negociază atât de mult. Unii caută și un an locuința perfectă
Piața imobiliară începe să își revină, dar vânzătorii nu mai negociază atât de mult. Unii caută și un an locuința perfectă

După o perioadă în care mulți au amânat achizițiile mari cum ar fi cumpărarea unei locuințe noi, cererea pe piața imobiliară începe să își revină.