Motivarea Tribunalului Bucuresti: Piedone a incercat sa scape de arest sustinand ca are probleme cu inima
Tribunalul Bucuresti a motivat decizia de a-l aresta pentru 30 de zile pe fostul primar Cristian Popescu Piedone si pe doua angajate de la Primaria Sectorului 4, in legatura cu autorizarea Clubului Colectiv.
Cristian Popescu Piedone, Aurelia Iofciu si Luminita Larisa Ganea au fost arestati, la cererea DNA, pentru abuz in serviciu si fals intelectual.
Fostul primar al sectorului 4 Cristian Popescu Piedone a cerut unui judecator de la Tribunalul Bucuresti sa nu fie arestat preventiv in dosarul incendiului de la Colectiv, invocand faptul ca nu suporta detentia, deoarece sufera de mai multe afectiuni cardiace, scrie Agerpres.
Alegeri 2024
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
Informatia apare in motivarea deciziei din 7 noiembrie prin care Tribunalul Bucuresti a dispus arestarea preventiva a lui Piedone pentru 30 de zile, in dosarul incendiului de la clubul Colectiv.
Astfel, in timpul procesului desfasurat sambata, avocatul lui Piedone, Adelin David, a cerut judecatorului de la tribunal ca fostul primar sa nu fie arestat preventiv, aducand ca motive faptul ca acesta "se bucura de o buna reputatie sociala si profesionala", are 50 de ani si "sufera de mai multe afectiuni cardiace", astfel cum rezulta din mai multe acte medicale depuse la dosar.
Judecatorul de drepturi si libertati de la Tribunalul Bucuresti a respins insa motivul invocat de avocat, magistratul aratand ca Administratia Nationala a Penitenciarelor si Ministerul de Interne pot asigura asistenta medicala in arest, iar, din documentele depuse la dosar, nu rezulta existenta unei expertize care sa demonstreze ca Piedone nu poate suporta detentia.
"Consecintele indeplinirii atributiilor de serviciu cu nepasare si indiferenta au constat in pierderi de zeci de vieti omenesti, de vatamari grave ale integritatii si sanatatii multor persoane, cu costuri uriase din partea persoanelor si a statului pentru ca functionari responsabili nu au inteles rolul important al PREVENIRII unor situatii de urgente, dezastruoase prevazut si reglementat de legi", potrivit Tribunalului Bucuresti.
Instanta a motivat ca lasarea in libertate a inculpatilor ar genera un sentiment acut de insecuritate in comunitate si ar induce perceptia, periculoasa pentru statul de drept, ca in fata unor conduite de genul celei avute de inculpati, autoritatile statului nu au o reactie ferma, menita sa inlature riscul de reiterare a unor conduite asemanatoare.
Sursa: Agerpres
Etichete: tribunal, arest, Cristian Popescu Piedone, colectiv,
Dată publicare:
09-11-2015 17:32