Infernul din Colectiv, prin ochii lui Alex, unul dintre putinii tineri nevatamati: "In 5 secunde, ardea tot tavanul"

Dată publicare: 31-10-2015 12:09
Dată actualizare: 03-11-2015 02:13


Unul dintre putinii tineri care au scapat nevatamati din infernul dezlantuit vineri seara, in clubul Colectiv, a povestit in platoul Stirilor ProTV cm a reusit sa iasa din incaperea groazei. 

Alex Banu se afla departe de usa de iesire in momentul in care au izbucnit flacarile. Initial, spune el, oamenii nu s-au alarmat, chiar si membrii formatiei au glumit ca asta nu facea parte din plan.

Alex Banu, jurnalist: "Am scapat intact, desi eram in partea opusa iesirii. Am vazut cum s-a urcat firicelul acela de foc pe stalpul de sustinere. Eram cu un prieten, el mi-a aratat focul, am zis ca nu se poate intampla nimic.

Unii oameni din fata scenei au inceput sa arunce cu bere, mai mult in spirit de gluma. Cand s-a aprins, m-am speriat. Cand am ajuns la iesirea spre antecamera, s-a aprins tot tavanul. In cinci secunde ardea. Apoi au inceput sa cada bucati din plafon".

O alta problema a fost fumul fierbinte si inecacios pe care oamenii l-au inhalat in cateva secunde si care le-a provocat arsuri ale cailor respiratoare. Aflati in stare de soc, cei care au reusit sa iasa din club la timp nu constientizau, probabil, ca sunt raniti, povesteste Alex:

Alex Banu: "Un alt moment groaznic a fost atunci cand scapai de acolo, te uitai in spate si nu stiai ce sa faci in momentul ala. Nu poti sa atingi oamenii, aveau pielea arsa....ce m-a socat cel mai mult este ca toti ziceau ca sunt bine.

Cu un metru inainte de iesire deja nu puteam sa mai ies si mi-era foarte frica. Am luat o gura seriosa de fum, mi-a fost nasol, am resuit sa scap. Nu se mai vedea nimic din cauza norului de fum. Nu, negru, nimic, si venea dupa tine, asta era nasol. Imi doream din tot sufletul sa ma impinga din spate, sa ies si prin geam. M-am panicat pentru ca stiu ce se intampla in situatii de genul asta"

Alex a mai povestit ca incendiul s-a intetit in momentul in care oamenii care incercau sa iasa din club au deschis si a doua usa, iar oxigenul nu a facut decat sa alimenteze flacarile.

"De obicei, cand e frig, ei inchid usa. Cred ca atunci cand am ajuns la usa cu alti 100 de oameni s-a deschis usa si s-a auzit un trosnet, a luat foc cu oxigen si a venit asa, peste noi toata presiunea aia din spate. Vedeai cum oamenii incercau sa iasa si nu reuseau. Fiecare incerca sa scape", a spus acesta.

Va reamintim ca 27 de persoane si-au pierdut viata si alte 146 sunt ranite dupa ce un incendiu violent a izbucnit in clubul Colectiv, din Capitala, in timpul unui concert la care participau peste 200 de persoane.


VIDEO PROTVPLUS.RO