Gestul unui barbat din Buzau va reda vederea uneia dintre victimele tragediei din Colectiv. “Sper ca tatal meu sa ma ierte”

Dată publicare: 31-10-2015 19:13
Dată actualizare: 03-11-2015 02:13


In aceste momente dramatice, orice gest de ajutor este binevenit. Familia unui barbat din Buzau aflat in moarte cerebrala a fost de acord ca medicii sa ii preleveze acestuia organele, inclusiv pielea.

Gestul este tulburator, mai ales ca in aceste momente este mare nevoie, in special de piele, pentru victimele din clubul ''Colectiv''. Barbatul de la care s-au prelevat organele si pielea urma sa implineasca 65 de ani peste patru zile. Miercuri a intrat in coma dupa ce a facut un stop cardio-respirator si desi medicii au facut tot ce le-a stat in putinta ca sa il salveze, au fost nevoiti in cele din urma sa renunte. Fara sa stea pe ganduri, ai lui s-au gandit sa ii ajute pe altii pentru care mai exista inca speranta.

Adrian Zoican, sef UPU, Spitalul Buzau: “Pielea va ajunge la Bucuresti, in banca de tesuturi de la spitalul Grigore Alexandrescu, unde mai sunt inca 7.000 de centrimetri patrati de piele si aceasta piele va fi folosita la acesti pacienti care au fost victimele incendiului de aseara."

Sper sa ma ierte pentru decizia care am luat-o”, spune fiul donatorului, dar m-am gandit ca pentru el nu putem face nimic, macar sa salvam alte vieti, tata ajuta orice om care avea nevoie de ajutor." El le transmite familiilor indurerate “sa fie puternice sa aiba incredere in sistemul medical, in doctor, in toate autoritatile. Numai ganduri de bine, si eu sunt intr-o situatie dureroasa acum, stiu ce inseamna.

Victor Ionita, sef sectie ATI, Spitalul Buzau: "Este un act de profund umanism care se intampla in acest moment. Ii multumim din tot sufletul a acceptat ca organele sa ii fie donate"

Organele prelevate de la barbatul de 64 de ani sunt acum urcate intr-o ambulanta si vor pleca spre Bucuresti, unde este foarte mare nevoie de ele. Multe dintre victimele tragediei din clubul Colectiv au probleme si nivelul ochilor. Cel putin unul raniti isi va recapata vederea prin gestul familiei barbatului din Buzau.

 


VIDEO PROTVPLUS.RO