Experiment ProTV. Conditiile din clubul Colectiv, recreate de George Buhnici: Ce se intampla cand buretele se aprinde


Ultimul update: Marti 03 Noiembrie 2015 02:13
Data publicarii: Sambata 31 Octombrie 2015 19:29
Categorie: INCENDIU IN COLECTIV

Ce se intampla atunci cand aprinzi artificii langa sute de metri de burete si scandura vopsita? Ancheta in cazul incendiului din clubul ''Colectiv'' va raspunde inclusiv la aceasta intrebare.

Pana atunci, rezultatul unui experiment facut de jurnalistii ProTV ne arata ca in doar cateva secunde sa poate dezlantui o catastrofa. Focul se aprinde si apoi se extinde, de parca ar fi alimentat cu benzina. In tot acest timp, buretele topit arde la sute de grade. Va atentionam ca urmeaza un experiment controlat, dar va sfatuim sa nu incercati niciodata asa ceva.

In experimentul nostru am expus buretele fonoabsorbant. Unul exact ca in studiourile de inregistrari, care e mai ieftin cu o treime pentru ca nu e ignifug. Chiar si cele mai simple artificii pot porni focul, iar buretele se topeste efectiv.

Experimentul a continuat cu o bucata mai mare de berete, ce simuleaza constructia din clubul Colectiv. Buretele se afla la 1 metri si jumatate distanta de capsa profesionala, exact precum cele folosite la concerte.

Buretele se aprinde, flacara urca catre plafon. Bucati fierbinti cad de sus in jos. Tot ansamblul este cuprins de flacari.

VIDEO PROTVPLUS.RO