De ce nu a respectat Piedone promisiunea din 2015, după Colectiv: Votul din 27 este răspunsul

Ultima actualizare: 30-09-2020 14:19

”Aici se încheie cariera mea politică. Mă retrag. Așa anunța Cristian Popescu Piedone în 30 noiembrie 2015, la exact o lună de la cumplita tragedie din Clubul Colectiv, când în spitalele din Români și din alte țări încă mai mureau tineri.

Într-un mesaj destul de lung, postat pe pagina sa de Facebook, Piedone, care la acea vreme era primar al sectorului 4 - sector în care se afla clubul Colectiv - anunța în 2015 că nu va mai fi niciodată ”nici primarul Piedone, nici politicianul Piedone”.

”Eu nu am să mai fiu nici primarul Piedone, nici politicianul Piedone. Am să fiu omul Cristian Popescu. Și sper să mă ajute Dumnezeu să fiu cea mai bună versiune a acelui om.” - promitea la acea vreme Piedone, speriat de protestele care aveau loc pe străzi.

În 2020, însă, cu doar o lună înainte să se împlinească 5 ani de la tragedia în urma cărei au murit 64 de tineri, Piedone anunța că a câștigat alegerile locale pentru Primăria Sectorului 5, fiind membru al PPU-SL, un partid înființat de Dan Voiculescu.

Piedone nu numai că a candidat din nou pe lista unui partid, dar a avut și un slogan de campanie cel puțin ... bizar, cu trimitere la tragedia din Colectiv: ”Ai grijă să nu te frigi la vot”.

În prezent, situația alegerilor din sectorul 5 este incertă, din cauza acuzațiilor de fraudă care au fost lansate de contracandidații lui Piedone. În replică, Piedone susține - în mod ironic - că oamenii nu știu să piardă. 

Cristian Popescu Piedone: ”Din păcate, oamenii nu știu să piardă și se agață de fiecare dată.. Eu nu am nimic de ascuns. S-ar putea să ies în plus, pentru că și mie mi-au fost anulate foarte multe voturi.”

Cum explică, acum, Piedone, faptul că nu își respectă promisiune făcută acum 5 ani, când a anunțat că se retrage din politică și din primărie? Nu foarte clar. 

Paul Angelescu, corespondent Pro TV: De ce nu ați respectat acea promisiune pe care ați făcut-o după Colectiv, că vă retrageți de tot din viața politică?

Cristian Popescu Piedone: ”Votul din 27 septembrie este răspunsul meu. Vă mulțumesc, o zi bună.”

Paul Angelescu, corespondent Pro TV: E vorba de promisiunea dumneavoastră față de ce s-a întâmplat atunci..

Cristian Popescu Piedone: ”Vă mulțumesc. O zi bună.”

Paul Angelescu, corespondent Pro TV: Ce mesaj aveți să le transmiteți celor care .. (Cristian Popescu Piedone oprește convorbirea.)

Jurnlistul Paul Angelescu a vrut să-l întrebe pe Piedone ce mesaj are să le transmită victimelor și familiilor celor care și-au pierdut copiii din cauza acelei tragedii din 30 octombrie 2015, însă ... nu a putut să își continue întrebarea, pentru că Piedone i-a închis telefonul.

Piedone, condamnat la închisoare de 2 ori

 

În dosarul Colectiv, fostul primar al sectorului 4 Cristian Popescu-Piedone a fost condamnat - în primă instanță - la 8 ani şi 6 luni închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu.

El este acuzat de săvârşirea a două infracţiuni de abuz în serviciu, cauzând vătămarea intereselor legitime ale unor persoane fizice şi ale Sectorului 4.

Potrivit procurorilor, infracţiunea de abuz în serviciu constă în eliberarea acordurilor şi autorizaţiilor de funcţionare pentru două societăţi comerciale într-o modalitate care a încălcat prevederile legale referitoare la securitatea la incendiu, inclusiv prin aceea că nu au fost respectate dispoziţiile privind controlul după emiterea autorizaţiilor.

De asemenea, în 2018, Piedone a fost condamnat definitiv la 1 an de închisoare cu suspendare, după ce a fost găsit vinovat că și-a folosit funcția de edil pentru a avantaja firmele copiilor săi.

Fostul primar a fost trimis în judecată pentru că a dat personal avizele și autorizațiile firmelor patronate de cei doi fii ai săi.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO