Alegeri locale primăria sectorului 5. Candidatul PMP cere anularea alegerilor, "fraudate grosolan"

Ultima actualizare: 29-09-2020 16:53
vot
Inquam Photos / Ovidiu Dumitru Matiu

Candidatul PMP la primăria sectorului 5 la alegerile locale 2020, Lucian Iliescu, cere organizarea unui nou scrutin în Sectorul 5, acuzând fraude. De fraude a vorbit şi candidatul alianţei PNL-USR-PLUS.

UPDATE 14:00 Senatorul Lucian Iliescu a prezentat o sesizare trimisă Ministerului Afacerilor Interne încă de sâmbătă privind posibilele fraude la vot.

Senatorul PMP Lucian Iliescu, candidat la Primăria Sectorului 5, solicită anularea alegerilor din această zonă administrativă şi organizarea unui nou scrutin, susţinând că în 27 septembrie procesul electoral "a fost fraudat grosolan".

 

De ce susţine candidatul PMP la primăria sectorului 5 că alegerile au fost fraudate

 

"Alegerile în Sectorul 5 trebuie anulate şi organizat un nou scrutin electoral. Renumărarea voturilor nu rezolvă nimic! În cel mai rău caz arată în plus hoţia acestor alegeri. Mă adresez pe această cale instituţiilor abilitate ale Statului Român, respectiv: Biroului Electoral Sector 5, Biroului Electoral Central, Ministerului de Interne, Prefectura Municipiului Bucureşti", a scris Iliescu, marţi pe Facebook.

El a adăugat că a atras atenţia oficial Ministerului de Interne în data de 25 septembrie să prevină "traficarea" voturilor. Potrivit senatorului PMP, procesul de votare în Sectorul 5 "a fost fraudat grosolan şi cu bună ştiinţă de către candidaţii stângii care s-au bătut în cumpărarea de voturi".

"Mare diferenţă dintre votul zonei Kogălniceanu şi zona Ferentari! Cartierul Ferentari: O stradă a votat cu un candidat iar cealaltă cu altul. Fiecare a avut 'proiectul' lui pe strada respectivă! De exemplu: Pe Strada Amurgului ('ghetouri') la Secţia Votare 888 'au acceptat' proiectul Piedone (42,4% - 173 voturi, pe când Vanghelie a luat 9,07 % - 37 voturi, iar pe strada vecină Piatra Albă la Secţia Votare 889 'au acceptat' proiectul Vanghelie (39,57% - 148 voturi, pe când Piedone a luat 22,99% - 86 voturi). (...) Umblă în tot sectorul vorba că s-au dat bani între 200 şi 500 ron/vot. Trist! În zona şcolii 127 din str. Munţii Carpaţi (Târgul Pucheni) s-au distribuit anterior votului 'proiecte' constând în zahăr, ulei, făină şi 100 lei pentru 'studiu de fezabilitate al proiectului'", a susţinut Iliescu.

 

Candidatul PNL-USR-PLUS acuză fraude la alegerile locale

 

Cristian Băcanu, candidatul susţinut de PNL şi USR PLUS la funcţia de primar al Sectorului 5, a anunţat, luni seara, că va solicita renumărarea voturilor, pe motiv că "se impune verificarea existenţei unei fraude masive în Sectorul 5".

"Avem dovada că într-o secţie de vot au fost furate 90 de voturi PNL de la Consiliul local. Acestea au fost puse din pix către alte formaţiuni (81 de voturi către Partida Romilor). În aceeaşi secţie, un vot pentru mine a fost înlăturat. În total, în această secţie, vorbim despre o fraudă uriaşă de 91 de voturi în detrimentul Partidului Naţional Liberal (90 voturi la CL şi un vot la primar - aproape 20% din totalul voturilor CL din acea secţie). Dacă pe o singură secţie de vot frauda este atât de mare, este clar că se impune verificarea existenţei unei fraude masive în Sectorul 5. Am constituit o echipă tehnică de contestare/verificare a rezultatului alegerilor şi vom acţiona în vederea stabilirii adevărului", a scris Băcanu, pe Facebook.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Intrebarea Mesei Rotude cu Andreea Antonescu - "Sex în avion, da, sex în 3, nu"

39:46
Alt Text!
ePlan
Despre organizația viitorului- un nou mod de lucru, dar și învățare continuă de la cele mai bune universități din lume cu Delia Rotaru, VP People & Organisation eMAG

27:33
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu cu Allen Coliban. Susține vaccinarea obligatorie a funcționarilor. De ce reduce viteza și accesul mașinilor în Brașov?

33:51
Alt Text!
ShARE ÎN BUCATE
Păstrăv cu morcovi și sos cu gogonele

33:36
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 17 octombrie 2021

43:00
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu Clotilde Armand: despre obligativitatea vaccinării funcționarilor primăriei și relația dificilă cu Nicușor Dan

23:24
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 10 octombrie 2021

42:19
Alt Text!
Hai să fim super!
Best Of Hai sa fim Super!

25:12
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 7 Octombrie 2021

27:26
Alt Text!