Cine este Radu Sienerth, victima 64 a incendiului din Colectiv. Alti 10 raniti mai sunt internati in clinici din strainatate

Ultima actualizare: 17-03-2016 07:01

Un tanar, ranit grav in incendiul din clubul Colectiv, acum 4 luni si jumatate, a murit in urma complicatiilor suferite.
 

Fusese olimpic in liceu, acum era student la ASE si ii placea sa ajute oamenii. Bilantul negru al tragediei se ridica astfel la 64 de morti. In acest moment, mai sunt internati 10 raniti, toti in clinici din strainatate.

Baiatul de numai 21 de ani s-a stins astazi, la pranz, iar numarul celor care si-au pierdut viata in urma infernului de la Colectiv a ajuns la 64. Anul trecut, Radu Sienerth a participat la programul de internship organizat de Guvernul Romaniei, iar colegii lui au postat un mesaj.

"Astazi am aflat cu indurerare despre trecerea in nefiinta a colegului nostru, radu eduard sienerth, absolvent al editiei 2015 a programului de internship, cazre a cazut victima a incendiului Colectiv."

 

Astăzi am aflat cu îndurerare despre trecerea în nefiinţă a colegului nostru, Radu Eduard Sienerth, absolvent al ediţiei...

Posted by Internship Guvernul României on Monday, March 14, 2016

Tanarul era ultimul pacient cu rani grave tratat in tara. Medicii spun ca decesul a survenit in urma unui stop cardiorespirator, pe fondul unor complicatii hemoragice.

Din noaptea tragediei , din 30 octombrie, tanarul a fost intubat si conectat la aparate. Avea arsuri severe inclusiv de cai respiratorii si in cele 4 luni si jumatate a suferit numeroase interventii chirurgicale.

In prezent, alti 10 tineri se lupta pentru viata lor in spitale din Belgia, Germania si Marea Britanie.

In Belgia, de pilda, printre cei 6 pacienti internati la Spitalul Militar Regina Astrid, se afla si Pavlos Popovici, tanarul de 15 ani care si-a salvat din flacari prietenul aflat intr-un scaun cu rotile. Evolueaza stabil, dar recuperarea va fi indelungata.

Andrei Galut, solistul trupei GoodBye to Gravity, singurul supravietuitor din formatie, isi continua tratamentul si programul de recuperare, intr o clinica din Germania. Acolo, e posibil sa ramana pana la sfarsitul lunii martie. Tot in ingrijirea doctorilor germani se mai afla o tanara.

Iar la Spitalul Royal Victoria din Newcastle sunt alti 2 raniti pentru ingrijiri, dupa ce 2 au fost externati acum o saptamana. Starea lor e foarte buna transmit autoritatile.

In urma tragediei, de acum 4 luni din Clubul Colectiv , si-au pierdut viata 64 de tineri: 27 au murit in incendiu, 25 in spitalele din tara si 12 in cele din strainatate.

Cine a fost Radu Sienerth

Avea 21 de ani, studia marketingul la Academia de Studii Economice Bucuresti si avea un viitor mare in fata. Radu Sienerth s-a stins, luni, la Spitalul Floreasca. Timp de aproape cinci luni, familia si prietenii au sperat intr-un miracol.

Radu Sienerth era din Petrosani si se afla in Clubul Colectiv din Bucuresti impreuna cu alti doi prieteni, studenti si ei la Bucuresti, cand a izbucnit incendiul. Potrivit informatiilor din presa, prietenii lui au reusit sa iasa din club, insa Radu a fost trantit la pamant si suprins de flacarile ucigase, scrie gazetadedimineata, un cotidian din Hunedoara.

Un scurt portret de-al sau apare si pe site-ul Guvernului Romaniei, unde Radu a participat in 2015 la programul de internship.

"Provenind dintr-o zona cu un caracter predominant minier (Petrosani, jud. Hunedoara), din primele etape ale parcursului academic s-a implicat intr-o serie de activitati conexe, cum ar fi: proiectele Space Week si Play Energy, precum si participarea anuala la evenimentul “Let’s Do It, Romania!".

De asemenea, s-a remarcat prin participarea la o serie de olimpiade si comunicari stiintifice in cadrul ciclurilor gimnazial si liceal, precum si la o serie de conferinte pe teme economice si de dezvoltare antreprenoriala organizate la nivelul universitatii. Detine atestate de competente profesionale in domeniile IT (ECDL) si limbi straine (engleza). Pe plan profesional, a activat in domeniul consultantei financiare la o banca de top din Romania si a efectuat un stagiu de practica la Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului."

Astfel, bilantul negru al tragediei se ridica la 64 de morti. Ministerul Sanatatii a confirmat decesul pacientului la ora 12 si 35 de minute.

Citeste si: Portretele celor 64 de victime ale incendiului din Colectiv

''Pacientul era intr-o stare foarte grava inca de la internarea in spital, fiind atunci resuscitat. A murit in urma unei complicatii pulmonare, o hemoragie masiva, care nu a mai putut fi controlata. Pacientul, de-a lungul timpului, a facut toate complicatiile posibile si, cu ajutorul nostru, a reusit sa supravietuiasca pana astazi - un efort de patru luni si jumatate. Familia a stat in permanenta cu el, zi si noapte'', a precizat Ioan Lascar.

Seful Sectiei de chirurgie plastica si reparatorie a Spitalului de Urgenta Floreasca, prof. dr. Ioan Lascar, declara, la inceputul lunii, ca prognosticul in cazul acestui pacient ramane rezervat.

"Din punctul de vedere al leziunilor de arsura as spune ca nu mai conteaza. Pacientul care a fost cel mai grav din lotul nostru - el era decedat la internare - a fost cu stop cardio-respirator resuscitat la internare. A avut o multime de complicatii chiar din start din cauza specificului accidentului. Practic, a parcurs toate complicatiile posibile imaginabile pentru acest tip de traumatism asociat cu arsura complexa, insa am reusit sa trecem peste ele cu eforturi mari. El lupta si noi luptam, dar este prematur sa putem trage o concluzie. A avut si perioade mai bune si perioade mai putin bune. Pacientul se alimenteaza. Prognosticul, ca in cazul oricarui bolnav ars grav, ramane rezervat pana la externare", afirma, pe 2 martie, Ioan Lascar.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO