Numarul victimelor din Colectiv s-a dublat fata de prima seara. Bilantul a ajuns la 54 dupa moartea unui tanar de 22 de ani

×
Codul embed a fost copiat

Moartea joaca la dublu in cazul ''Colectiv''. Numarul celor care s-au stins in cel mai grav accident petrecut in Romania, dupa 1989, a ajuns joi la 54.

Sumarul evenimentelor de joi:

►Bilantul victimelor a ajuns la 54
►Un tanar a murit joi seara la Spitalul Bagdasar
►Doi pacienti au murit in cursul noptii de miercuri spre joi la Spitalul Floreasca

Un alt ranit in incendiul din Colectiv, s-a stins joi seara. Este vorba despre Claudiu Bogdan Istrate, in varsta de 22 de ani. "Se afla in stare critica, pe plaman artificial", a precizat medicul Mircea Carantino, conform Agerpres.

Practic, cea mai sumbra previziune facuta de medici este de acum o certitudine. In ultima saptamana s-au stins la fel de multi tineri ca in prima noapte. De acum, ii spunem ramas bun si lui Alex Pascu, basistul de la ''Goodbye to Gravity''. Inima lui s-a oprit la Paris, acolo unde parintii sperau ca singurul lor copil poate fi salvat. Asa se face ca dintre cei 5 membri ai trupei, doar unul mai este in viata - solistul Andrei Galut. Nu stie ca toti camarazii lui s-au dus, iar joi dimineata si iubita. Tanara pe nume Madalina Strugaru, a decedat in cursul noptii, la Spitalul Floreasca, la fel ca si un alt ranit.

Citește și
raniti Colectiv
Dr. Dragos Zamfirescu, chirurg plastician: "In saloane nu sunt oglinzi, pentru ca pacientii sa nu sufere un soc cand se vad"
Cum a ajuns Petre Roman inculpat în Dosarul Mineriadei din 1990: „în subsolul Universității s-au găsit 22 de arme cu glonț; la sediul PNȚCD, substanțe halucinogene și materiale legionare”

In multe poze, Madalina apare alaturi de colega noastra Teo, cu care era prietena. Studiase stiinte juridice si lucra in sistemul juridic.

Sursa foto: Claudiu Petre

Sursa foto: Teodora Maftei

Tot in aceasta dimineata, inca un om aflat in floarea vietii s-a stins la spitalul Floreasca. A doua persoana care a murit joi este Alex Aliman, un tanar de 29 de ani care era internat in stare critica.

Informatia a fost confirmata de purtatorul de cuvant al spitalului, medicul Bogdan Oprita.

Miercuri, alte trei persoane internate in spitale, Elena Nitu, Vladut Roberto si Alex Pascu, au incetat din viata.

Alex Pascu, basistul trupei Goodbye to Gravity, a pierdut lupta pentru viata la 12 zile de la incendiul din club. Alex Pascu, 33 de ani, a fost transferat miercuri dupa masa, in Franta. El se afla de 11 zile la spitalul Floreasca, este in stare grava si a fost dus cu un avion medical SMURD spre Paris.

In noaptea tragediei, Alex a fost internat la Floreasca. Cand au considerat ca poate fi transportat, medicii francezi si romani au decis mutarea lui intr-o clinica din capitala Frantei.

Pentru Elena Nitu si Vladut Roberto, viata si visele lor s-au oprit la doar 18 ani. Starea lor era critica, insa medicii britanici au vrut sa faca imposibilul, pentru ca erau atat de tineri.

11 noiembrie 1996 - a fost ziua in care parintii lui Vladut au plans de bucurie cand li s-a nascut baiatul. Destinul nemilos a facut insa ca tot pe 11 noiembrie, Vladut sa plece la ingeri. Ar fi implinit 19 ani.

In noaptea tragediei din Colectiv, Vladut Roberto Andy era la serviciu. Lucra ca barman in club, locul in care s-au intalnit atatia tineri frumosi si destepti.

Dupa incendiul cumplit, a fost internat la spitalul Universitar cu 90% arsuri pe corp. Cazul lui era de o gravitate extrema, dar pentru ca baiatul nu avea caile respiratorii afectate, medicii britanici au decis sa il selecteze pentru transferul in Marea Britanie.

A ajuns acolo duminica, dar miercuri dimineata, Vladut nu a mai putut sa lupte. Prietenii i-au lasat pe Facebook numeroase mesaje incarcate de durere.

"Dumnezeu sa te odihneasca in pace,copil frumos! Pacat,mare pacat ,condoleante parintilor,rudelor si prietenilor tai! O floare franta mult prea devreme!"

"Dumnezeu sa te odihneasca in pace suflet drag! Nu imi pot imagina ca nu mai esti printre noi , ai lasat in urma ta durere si suferinta!"

Miercuri noapte, inca o veste rea a venit din Marea Britanie. Elena Nitu, internata la un spital din Liverpool, a pierit tot la 18 ani. Era eleva in clasa a XII-a la liceul A.D. Xeonol din Bucuresti. Venise in Colectiv cu iubitul ei, Silviu, cel care a si scos-o pe brate.

Elena a iesit constienta din club, dar medicii au constatat ulterior ca avea 60% arsuri pe corp, dar si pe caile respiratorii.

Ca si Vladut, Elena a fost aleasa de medicii britanici, impresionati ca era inca un copil. Din pacate, starea sa a fost atat de grava, incat trupul ei fragil sau nu a mai rezistat.

La Brasov o multime de tineri s-au strans sa-i aduca un ultim omagiu lui Sandy, tanara de 26 de ani care lucra ca barman in clubul Colectiv.

"Era o fata plina de viata, ii placea foarte mult sportul, era o fata cu care puteai sa glumesti, sa razi nu aveai cum sa o urasti sau sa fi suparat pe ea"
, spune un fost coleg de clasa al tinerei.

Mihai Mocaci, prefectul judetului Brasov: "Atunci cand copiii mor inainte de parinti este o drama pe care nici nu poti sa o explici. Ne-am rugat, ne-am inchinat pentru sufletul ei. Dar cel mai important este ca sa facem mai mult, totul pentru ca astfel de drame sa nu se mai intample"

Dumnezeu sa-i odihneasca in Pace!

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
Citește și...
Andreea Ibaka, despre prietenul ei Alex Chelba:
Andreea Ibaka, despre prietenul ei Alex Chelba: "A luptat pana in ultima secunda. Visurile lui s-au risipit in van"

Andreea Ibaka, sotia lui Cabral, trece prin momente dureroase, dupa ce si-a pierdut un bun prieten, in urma incendiului de la Colectiv. Este vorba despre Alex Chelba.

Dr. Dragos Zamfirescu, chirurg plastician:
Dr. Dragos Zamfirescu, chirurg plastician: "In saloane nu sunt oglinzi, pentru ca pacientii sa nu sufere un soc cand se vad"

Ranitii din clubul Colectiv care vor reusi sa castige lupta cu moartea vor fi nevoiti sa mai treaca printr-un al doilea soc, atunci cand isi vor vedea chipul in oglinda.

TRAGEDIA DIN COLECTIV. Raed Arafat: Nu s-a gresit la interventie, s-a gresit din partea celor care arata cu degetul
TRAGEDIA DIN COLECTIV. Raed Arafat: Nu s-a gresit la interventie, s-a gresit din partea celor care arata cu degetul

Secretarul de stat in MAI Raed Arafat a declarat, miercuri seara, ca nu s-a gresit in ceea ce priveste interventia din clubul Colectiv, nici in gestionarea problemei la nivelul spitalelor, ci s-a gresit din partea celor care "arata cu degetul".

Recomandări
Petre Roman, în fața procurorilor. Este informat oficial despre punerea sub acuzare în dosarul mineriadei din 1991
Petre Roman, în fața procurorilor. Este informat oficial despre punerea sub acuzare în dosarul mineriadei din 1991

Petre Roman a ajuns joi la sediul Parchetului General, ca să ia la cunoştinţă că a fost pus din nou sub acuzare în dosarul Mineriadei din iunie 1990. Roman a fost premierul României între 1989-1991.

Pun capăt războiului și acceptă pacea, cu o condiție. Ce a cerut Hamas ca să oprească luptele cu Israelul
Pun capăt războiului și acceptă pacea, cu o condiție. Ce a cerut Hamas ca să oprească luptele cu Israelul

Un oficial de rang înalt din Hamas a declarat pentru AP că grupul islamist militant este dispus să accepte un armistițiu de cinci ani sau mai mult cu Israelul.

 

Peste 60% dintre români ar fi de acord cu votul obligatoriu, cu 20% mai mulți decât în 2014. Care este motivul. Sondaj INSCOP
Peste 60% dintre români ar fi de acord cu votul obligatoriu, cu 20% mai mulți decât în 2014. Care este motivul. Sondaj INSCOP

Peste 60% dintre români sunt de acord cu votul obligatoriu, argumentând că o prezenţă mai mare la vot poate schimba lucrurile în bine, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro.