Ancheta fara precedent la Inspectia Judiciara, dupa eliberarea lui Piedone. Primarul a izbucnit in plans la iesirea din arest

Ultima actualizare: 15-11-2015 06:54

Eliberarea din arest a fostului primar de la sectorul 4 Cristian Popescu Piedone a dus la declansarea unei anchete fara precedent la Inspectia Judiciara.

Atat judecatorul care l-a lasat pe Piedone acasa, cat si procurorul de caz care l-a vrut dupa gratii trebuie sa isi motiveze temeinic deciziile contradictorii.

La iesirea din arest, Piedone a izbucnit in plans mai ales ca admiratorii care il asteptau l-au aplaudat fernetic.

Decizia judecatorului Curtii de Apel, care i-a analizat cazul si l-a exonerat de orice raspundere a starnit insa controverse, iar Inspectia Judiciara a declansat o ancheta.

Judecatorul de drepturi si libertati va trebui sa explice oficial de ce a anulat mandatul emis de tribunal. Deja colegii lui sustin ca daca Piedone a fost arestat, ar trebui arestati toti primarii din Romania care au dat autorizatii fara sa le verifice minutios. Cu o precizare ca in acest caz au murit totusi zeci de oameni, iar altii se lupta ca sa ramana in viata.

In apararea lui Piedone sare un alt fost primar cu garve probleme in justitie. Este vorba despre Marian Vanghelie.

''Pana unde merge responsabilitatea unui primar, ce isi asuma prin semnatura de pe autorizatie? Are responsabilitate, dar nu el poarta vina pentru ce s-a intamplat acolo. Nu poti sa arunci vina pe el doar pentru ca exista morti'', spune Marian Vanghelie.

Doar procesul ce va urma poate sa stabileasca cine sunt responsabilii pentru tragedia din 30 octombrie.

Vor mai trece cateva zile bune pana sa vedem cum arata iadul pe dinauntru. Procurorii Parchetului General au decis sa mentina inchis localul oricarei persoane neautorizate. Anchetatorii vor sa conserve probele pentru a nu fi contaminate. Asa ca primele imagini cu urmarile dezastrului vor fi vazute dupa finalizarea expertizei in acest dosar.

De concluziile la care vor ajunge criminalistii depinde si soarta pirotehnistilor care au montat artificiile in club. Unul dintre ei este ranit in spital, celalalt in arest. Acesta din urma a cerut joi, fara succes, sa fie lasat acasa. In aceeasi situatie sunt si patronii lor care ar fi incercat sa distruga dovezi importante.

Pe de alta parte, procurorii DNA au deschis o noua ancheta dupa ce au aflat ca firmele pe care inspectorii de prevenire de la ISU le controlau sponsorizau pompierii.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO