Wirecard cere intrarea în insolvență. Lipsesc 1,9 miliarde de euro din contabilitate

Ultima actualizare: 25-06-2020 12:29
wirecard
Getty

Compania germană Wirecard a anunțat joi că va depune o cerere de intrare în insolvență. Noua conducere a anunțat decizia într-un scurt comunicat, citat de Reuters.

Este prima dintre cele 30 de mari companii care tranzacționează pe bursa din Frankfurt care va apela la o asemenea măsură.

Wirecad a primit în urmă cu doar doi ani acceptul de a face parte din acest grup select. Intrarea în insolvență ar putea afecta și filialele firmei.

Compania germană de plăţi Wirecard a anunţat luni că 1,9 miliarde de euro incluse în contabilitatea sa nu au existat probabil niciodată.

Acţiunile Wirecard au scăzut luni cu până la 45% în urma informaţiei, fiind tranzacţionate ulterior în declin cu 36%.

Fostul director executiv Mark Braun a fost arestat în Germania, a anunțat marți CNN.

Wirecard, care a fost o preferată a investitorilor, poartă discuţii urgente cu băncile, cărora le datorează aproximativ 1,75 de milairde de euro, pentru a preveni un deficit de numerar provocat de lipsa banilor

Episodul marchează o întorsătură dramatică de situaţie pentru firma de tehnologie dezvoltată local care a atras pe unii dintre cei mai mari investitori din lume, înainte ca un informator să acuze că succesul Wirecard se datorează în parte unor tranzacţii false, scrie news.ro.

Wirecard a anunţat săptămâna trecută că firma de audit EY a refuzat să semneze conturile din 2019, întrucât nu a putut confirma existenţa a 1,9 miliarde de euro în conturi fiduciare, în numerar, care reprezintă aproximativ un sfert din bilanţul său.

“Consiliul de administraţie al Wirecard evaluează ... există o probabilitate prevalentă ca soldurile din conturile fiduciare în valoare de 1,9 miliarde de euro să nu existe”, a spus acesta.

Wirecard, care funcţionează atât ca emitent de carduri de plată fizice cât şi ”virtuale”, s-a promovat ca o platformă de plăţi universale poziţionată pentru a profita de creşterea plăţilor digitale. Viitorul său este acum incert.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO