Wirecard cere intrarea în insolvență. Lipsesc 1,9 miliarde de euro din contabilitate
Compania germană Wirecard a anunțat joi că va depune o cerere de intrare în insolvență. Noua conducere a anunțat decizia într-un scurt comunicat, citat de Reuters.
Este prima dintre cele 30 de mari companii care tranzacționează pe bursa din Frankfurt care va apela la o asemenea măsură.
Wirecad a primit în urmă cu doar doi ani acceptul de a face parte din acest grup select. Intrarea în insolvență ar putea afecta și filialele firmei.
Alegeri 2024
11:38
Nicuşor Dan: E obligatoriu să se aleagă o preşedintă care nu are vreun dubiu ca România să fie în UE şi în NATO
11:33
Reacția Kremlinului după victoria lui Călin Georgescu. Reuters: Succesul lui ameninţă poziţia ferm proucraineană a României
11:25
Elena Lasconi s-a clasat pe locul al treilea în oraşul său natal. Cine a fost pe primul loc
11:12
Purtătorul de cuvânt al PSD: Trăim sfârşitul istoriei, aşa cum o ştiam şi ne-o imaginam pentru noi şi copii
Compania germană de plăţi Wirecard a anunţat luni că 1,9 miliarde de euro incluse în contabilitatea sa nu au existat probabil niciodată.
Acţiunile Wirecard au scăzut luni cu până la 45% în urma informaţiei, fiind tranzacţionate ulterior în declin cu 36%.
Fostul director executiv Mark Braun a fost arestat în Germania, a anunțat marți CNN.
Wirecard, care a fost o preferată a investitorilor, poartă discuţii urgente cu băncile, cărora le datorează aproximativ 1,75 de milairde de euro, pentru a preveni un deficit de numerar provocat de lipsa banilor
Episodul marchează o întorsătură dramatică de situaţie pentru firma de tehnologie dezvoltată local care a atras pe unii dintre cei mai mari investitori din lume, înainte ca un informator să acuze că succesul Wirecard se datorează în parte unor tranzacţii false, scrie news.ro.
Wirecard a anunţat săptămâna trecută că firma de audit EY a refuzat să semneze conturile din 2019, întrucât nu a putut confirma existenţa a 1,9 miliarde de euro în conturi fiduciare, în numerar, care reprezintă aproximativ un sfert din bilanţul său.
“Consiliul de administraţie al Wirecard evaluează ... există o probabilitate prevalentă ca soldurile din conturile fiduciare în valoare de 1,9 miliarde de euro să nu existe”, a spus acesta.
Wirecard, care funcţionează atât ca emitent de carduri de plată fizice cât şi ”virtuale”, s-a promovat ca o platformă de plăţi universale poziţionată pentru a profita de creşterea plăţilor digitale. Viitorul său este acum incert.