O vedetă de pe instagram, arestată în Dubai, folosea un cont bancar din România. A făcut avere din infracțiuni online

Dată publicare: 04-07-2020 10:44
Dată actualizare: 05-07-2020 21:47


hushpuppi

O vedetă de pe instagram, arestată luna trecută în Dubai, folosea un cont bancar din România în operațiuni ilegale de sute de milioane de dolari.

Informația apare în raportul unui agent FBI, care a luat parte la anchetă. ”Poate fi folosit pentru sume mari de bani”, i-a transmis Ramon Abbas unui complice, într-o conversație interceptată, care se referea la contul deschis la o bancă din România.

Cunoscut drept Ray Hushpuppi, nigerianul Ramon Abbas este o celebritate pe rețelele sociale. El are peste două milioane de urmăritori pe Instagram, unde se lăuda cu stilul de viață extravagant.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Fellow inmates, Where’s the first place you flying after this is over and with who? I miss being on the go ✈️ I’m heading to Ivory Coast ???????? ????

A post shared by HUSHPUPPI (@hushpuppi) on

În vârstă de 37 de ani, Abbas a apărut în fața judecătorilor, în SUA, la Chicago. Este acuzat inclusiv de plănuirea unui furt de 124 de milioane de dolari de la un club de fotbal din campionatul Angliei, Premier League, fără ca acesta să fie numit, scrie Sky News.

Abbas s-ar fi îmbogățit prin infracțiuni comise online. El este considerat șeful unei rețele care punea stăpânire pe conturile de e-mail ale unor mari companii, pentru a păcăli clienții să le vireze sume mari de bani.

”Abbas și alții au conspirat pentru a spăla sute de milioane de dolari din alte scheme frauduloase și intruziuni online”, a mai transmis Departamentul de Justiție din SUA.

Hackerul nigerian a fost arestat luna trecută, în Dubai, după o anchetă FBI de mai multe luni. Poliția din Dubai a filmat operațiunea intitulată ”Fox Hunt 2”, în care sparge ușile casei lui Abbas în timp ce acesta dormea.

FBI a declarat că îl urmărea pe Hushpuppi inclusiv cu ajutorul postărilor de pe Instagram. Acesta riscă o pedeapsa maximă de 20 de ani de închisoare.

Sursa: M.I.