Mai mulți șoferi Uber, opriți de polițiști la Constanța

Ultima actualizare: 21-07-2020 15:56
Un mare oraș din România interzice Uber, în plin sezon estival. Care este explicația polițiștilor
Getty

Polițiștii au tras pe dreapta mai mulți șoferi Uber și le-ar fi confiscat plăcuțele de înmatriculare.

 

UPDATE  21.07.2020

Uber a făcut câteva precizări cu privire la situația de la Constanța.

Șoferii parteneri Uber din Constanța primesc documentele necesare de la autoritățile locale, așa cum prevede legea. Pe lângă aceștia, există și șoferi licențiați în București care aleg să realizeze curse ocazionale în Constanța, atunci când călătoresc la mare pe parcursul verii, având în vedere că legea permite astfel de activități ocazionale într-un alt oraș. În ambele cazuri, la fel ca și în celelalte orașe din România în care Uber este prezent, toți șoferii parteneri sunt licențiați pentru a transporta pasagerii în siguranță către destinațiile lor”, au spus reprezentanții Uber.

 

Ce s-a întâmplat la Constanța cu șoferii Uber

 

Acțiunea polițiștilor a avut loc weekend-ul trecut, când au tras pe dreapta șoferii Uber și le-au confiscat plăcuțele de înmatriculare, spunându-le că nu au licență de transport pentru Constanța, scrie Replica.

Imaginile video publicate de sursa citată arată un șofer Uber care încearcă să-i explice polițistului că este autorizat pentru a desfășura activități de transport alternativ, doar că agentul îi explică la rândul lui că legea prevede obligativitatea licenței de transport emisă de Autoritatea Rutieră Română Constanța.

"Problema este că dumneavoastră nu puteți desfășura activități de transport alternativ de persoane prin intermediul aplicației Uber, decât în localitatea în care are sediul social transportatorul", i-a transmis un agent al Serviciului Rutier Constanța unui șofer Uber.

Potrivit mai multor surse, acțiunea polițiștilor ar fi fost făcută în urma mai multor apeluri și sesizări făcute de taximetriștii din Constanța, după ce unii dintre ei care s-ar fi dat clienți Uber.

 

Șofer Uber, agresat în Mamaia de taximetriști

 

În stațiunea Mamaia, mai mulți taximetriști au încercat să intimideze un șofer Uber, căruia i-au înconjurat mașina și au început să o zgâlțâie cu mâinile, în zona clubului Princess.

Uber anunța pe 25 iunie că este disponibil și în Constanța, în contextul în care orașul de la malul Mării Negre devine o destinație preferată atât de români, cât și de turiști din alte colțuri ale lumii.

Astfel, Constanța devenea al șaselea oraș din România în care Uber este disponibil, după lansarea serviciului în București în 2015, urmată de extinderea în Cluj, Timișoara, Brașov și Iași.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO