FOTO. Un român face taxi cu Tesla Model S. În ce oraș circulă și ce tarif are

Ultima actualizare: 26-01-2020 11:43
Tesla Model S Taxi - 3
EVmarket.ro

Un bărbat din Târgu-Mureș face taxi cu o Tesla Model S și deși și în ciuda prețului piperat, acesta speră să nu dureze prea mult până să își recupereze investiția, potrivit EVmarket.ro.

Ovidiu Sima a cumpărat autoturismul cu aproximativ 40.000 de euro și speră să își amortizeze investiția după circa 85.000 de km parcurși în regim de taxi.

Bărbatul spune că i-a laut aproape două săptămâni să pregătească mașina pentru taxi și are un tarif de 2,44 lei pe km ziua și 2,89 lei pe km pe timp de noapte. 

„Am ales Tesla Model S, în locul altui model electric, pentru confort. Stau multe ore în mașină. Autonomia de 400 de km și siguranța oferită au fost alte criterii de care am ținut cont. Plus și cea mai mare problemă, poluarea. Sunt un susținător al ecologiei”, a declarat pentru EVmarket.ro Sima Ovidiu.

Întrebat despre ce impresii au clienții când văd un taxi Tesla Model S în România, Sima Ovidiu a adăugat: „Unii clienți sunt uimiți, alții sunt fascinați, emoționați. Pentru mulți este prima dată când călătoresc într-o Tesla. Nu este o mașină pe care o vezi des pe străzi. Sunt și clienți care nu bagă de seamă, nu toată lumea cunoaște mărcile de mașini”.

Exemplarul cumpărat de Ovidiu este unul dintre primele 70.000 de unități, fabricate între 2012 și 2015. La acea vreme, a fost considerată una dintre cele mai avansate mașini de pe planetă și avea un preț de pornire de 100.000 de dolari, iar cu opțiuni prețul urca la 130.000 de dolari, precizează sursa citată.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO