iLikeIT. Noua tehnologie menită să facă viața mai ușoară persoanelor cu dizabilități

Ultima actualizare: 21-01-2019 09:57

Tehnologia poate să facă viața mai ușoară persoanelor cu dizabilități. De pildă, la târgul de tehnologie din Las Vegas a apărut scaunul cu rotile care poate să ocolească singur obstacole, dar și să se pună la încărcat.

Acest model de scaun cu rotile poate fi chemat acolo unde este nevoie de el. În plus, vine la pachet cu o mulţime de senzori, aşa că poate ocoli obstacole.

George Buhnici: ''Acesta este cel mai avansat cărucior cu rotile din lume. Acest căruț foarte inteligent știe să ocolească obstacole, dar să te ducă destinație indiferent ce probleme de mobilitate ai.'' 

Dispozitivul, comercializat deja în Statele Unite ale Americii, este decontat prin asigurările medicale.

Inovaţia bate la uşă la propriu. Mai nou, bliţul telefonului poate să ţină loc de cheie. Este nevoie doar de succesiunea corectă de flashuri.

Constance Becquart :"Tehnologia din spatele produsului se numește Li-Fi, adică transmiterea informației prin lumină. Transmite informația prin blițul telefonului mobil către încuietoare. Aceasta recunoaște un cod bun sau unul greșit. Nu poți să filmezi codul și să-l copiezi, de fiecare dată va fi generat un cod nou.''

Despre inovaţie este vorba şi în cazul unui telefon chinezesc cu două ecrane.

George Buhnici: "Nu am văzut foarte multe smartphone-uri la CES 2019, dar cel puțin unul ne-a luat ochii. Acesta este NUBIA X cu camere doar pe spate.

Acest telefon are două ecrane, unul de 6.26 inch, care pornește automat de fiecare dată când vrei să folosești telefonul, dar își dă seama când îl folosești invers și activează și ecranul din spate.

Ecranul de pe spate are 5 inch, chiar mai mult decât un iPhone. Se vede foarte bine pentru că este cu Amoled, are și afișaj când e stins."

Telefonul poate fi deja cumpărat. Preţul se ridica la 649 de dolari.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO