Microsoft: Hackerii ruși atacă din nou alegerile din SUA

Ultima actualizare: 10-09-2020 23:12
Microsoft: Hackerii ruși atacă din nou alegerile din SUA
Getty

Hackeri cu legături în Rusia, China și Iran încearcă să spioneze persoane și grupuri implicate în alegerile prezidențiale din SUA 2020, susține Microsoft.

 

Grupul rus care a atacat campania democraților din 2016 este din nou implicat în atacuri cibernetice, a anunțat compania, potrivit BBC.

Este „clar că grupurile de activitate străine și-au intensificat eforturile” care vizează alegerile prezidențiale din SUA, arată Microsoft.

Hackerii atacă atât campaniile președintelui Donald Trump, cât și cele ale contracandidatului Joe Biden.

Hackerii ruși din grupul Strontium au luat în vizor peste 200 de organizații, dintre care multe sunt legate de partidele politice americane - atât republicani, cât și democrați, a declarat Microsoft într-un comunicat.

„Similar cu ceea ce am observat în 2016, Strontium lansează campanii pentru a culege datele de logare ale oamenilor sau pentru a le compromite conturile, probabil pentru a ajuta la colectarea informațiilor sau la operațiuni de întrerupere”, a declarat Tom Burt, vicepreședinte Microsoft.

Compania a spus că hackerii chinezi au lansat atacuri împotriva persoanelor conectate la campania lui Biden, în timp ce hackerii iranieni au continuat eforturile vizând persoanele asociate campaniei Trump.

Majoritatea atacurilor cibernetice nu au avut însă succes, potrivit Microsoft.

"Ceea ce am văzut este în concordanță cu modelele de atac anterioare care vizează nu numai candidații și personalul din campanie, ci și pe cei pe care îi consultă pe probleme cheie", a spus Burt.

 

Chinezii îl atacă pe Biden, dar și pe Trump

 

„Aceste activități evidențiază necesitatea ca oamenii și organizațiile implicate în procesul politic să profite de instrumentele de securitate gratuite și la prețuri reduse pentru a se proteja pe măsură ce ne apropiem de ziua alegerilor”, precizează oficialul Microsoft. 

Deși directorul contraspionajului american a declarat în august că China îl favorizează pe Biden, Microsoft raportează că grupurile chineze au lansat atacuri asupra conturilor de e-mail personale ale persoanelor afiliate campaniei Biden, precum și „cel puțin un individ proeminent anterior asociat cu Administrația Trump ”.

„Persoanele proeminente” din comunitatea afacerilor internaționale, instituțiile academice și organizațiile politice au fost, de asemenea, raportate că au fost vizate de grupul chinez de hacking cunoscut sub numele de Zirconium.

Raportul vine la o zi după ce un denunțător din cadrul Departamentului pentru Securitate Internă al SUA a susținut că a fost pus sub presiune pentru a minimiza amenințarea intervenției rusești în alegeri, deoarece „l-a făcut pe președinte să arate rău”.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
MASKED SINGER ROMANIA
Monstrulica și-a dezvăluit identitatea la Masked Singer România. Oana Zavoranu era sub mască

07:20
Alt Text!
Exclusiv PRO TV Plus
Primul român care a învins în UFC vrea următoarea victorie. Nicolae Negumereanu vrea să scrie istorie la Las Vegas

09:15
Alt Text!
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Întrebarea Mesei Rotude cu Andrei Aradits: "M-aș căsători cu Adi Nartea"

39:07
Alt Text!
Promo
PROMO Femeia Alege - Venirea concurentului MAX i-a dat Romaniței planurile peste cap

00:30
Alt Text!
Promo
PROMO SuperStar E timpul să fie legendari. E timpul pentru următoarea etapă. Recall SuperStar România

00:30
Alt Text!
Stirile PRO TV
Stirile PRO TV # 17.00 – 25 Octombrie 2021

45:59
Alt Text!
UFC
Nicolae Negumereanu vs. Ike Villanueva

10:19
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Radu Mihaiu, primarul sectorului 2, recunoaște că are centrală de apartament. De ce nu ajunge agentul termic în sector?

30:29
Alt Text!
Visuri la cheie
Cinci motive pentru care ai nevoie de o asigurare pentru locuință

01:16
Alt Text!