SUA oferă o sumă uriașă pentru informații despre doi hackeri. Ce au făcut aceștia

Ultima actualizare: 23-07-2020 10:52
hacker
Shutterstock

Statele Unite oferă o recompensă în valoare de două milioane de dolari în schimbul unor informaţii care să conducă la arestarea a doi ucraineni, acuzaţi de faptul că au furat şi vândut informaţii confidenţiale.

Ei au piratat ”jandarmul” bursei americane, Securities and Exchange Commission (SEC), înainte să fie făcute publice, relatează AFP, citată de News.ro.

”Infractorii cibernetici nu se supun şi nu respectă legile niciunei ţări”

 

Artiom Viaceslavovici şi Oleksandr Vitalevici Ieremenko au fost inculpaţi în ianuarie 2019, în statul New Jersey, cu privire la faptul că au furat câteva mii de fişiere informatice din computere aparţinând Securities and Exchange Commission, inclusiv rezultate trimestriale şi anuale ale unor întreprinderi.

Potrivit Departamentului american al Justiţiei, ei au revândut ulterior aceste informaţii, înainte ca ele să fie făcute publice.

”Infractorii cibernetici nu se supun şi nu respectă legile niciunei ţări”, denunţă într-un comunicat secretarul de Stat, Mike Pompeo.

Decizie în premieră pentru Secret Service

 

Departamentul de Stat oferă o recompensă în valoare de un milion de dolari pentru informaţii despre fiecare dintre cei doi hackeri, în cadrul programului său împotriva organizaţiilor criminale transnaţionale.

Este pentru prima oară când Secret Service - o unitate de elită a poliţiei însărcinată cu protecţia personalităţilor, care oferă cealaltă jumătate a sumei - oferă o recompensă vizând un cetăţean străin urmărit în Statele Unite.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO