Jocul săptămânii este Deathloop, un shooter atipic. Cine este Juliana și ce rol are

Ultima actualizare: 25-09-2021 10:39

Deathloop este jocul săptămânii. Un shooter atipic, când vine vorba de cum se joacă.

Dacă, de obicei, astfel de titluri au un parcurs liniar în care ajungi de la A la B, printr-un şir de povești siropoase apoi termini jocul, în Deathloop te vei regăsi întorcându-te la A de zeci de ori. Asta până înveți sistemele jocului destul de bine încât să ajungi la B și să spui că în sfârșit l-ai terminat.

În Deathloop ai următoarea misiune. Trebuie să elimini opt ținte, sau, în română: boși, în ce ordine și în ce fel dorești. Dar la rândul tău, să nu fii eliminat. Ai două șanse practic, iar dacă spui adio și a treia oară, se resetează totul și o iei de la capăt. Ca în Mario dacă ții minte...

Deathloop este un joc din categoria roguelike. Ca Hades, sau Returnal despre care am mai vorbit. Atunci când pierzi, o iei de la capăt, dar îți rămân puterile, armele și alte lucruri de genul pe care le-ai deblocat în timpul jocului.

După ce l-am testat la iLikeIT, jocul nu mi s-a părut greu, cel puțin nu la început, fiindcă inamicii nu prezentau o mare provocare. Dar pe lângă cei care stau între tine și obiectiv, mai este un obstacol, a cărui mecanică de joc a fost împrumutată mult din sistemul de invazie din Dark Souls: Juliana!

Ea este un personaj cu care vorbești în timpul jocului, iar ea nu are alt rol decât să te scoată din joc. Juliana este de două feluri: un AI, adică e programată să te elimine în anumite momente și doi, poate fi un alt jucător real, care se conectează la jocul tău. Chiar și tu poți lua rolul Julianei dacă ai chef să strici jocul altora. Ideea este foarte bună, fiindcă aduce o doză sporită de risc și recompensă în timpul jocului. Iar sentimentul de reușită atunci când o elimini pe Juliana sau pe protagonist atunci când joci cu ea, este intens.

În mod ironic, jocul este făcut de Bethesda. Compania este deținută de către divizia Xbox de la Microsoft, dar pe console îl găsești doar pe PS5. Cel puțin pentru o jumătate de an, fiindcă inevitabil va apărea și pe consola navei mamă. Pe PC costă 60 euro, iar pe PlayStation 5 este la 340 de RON. Chiar s-au scumpit jocurile, nu glumă.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
MASKED SINGER ROMANIA
Monstrulica și-a dezvăluit identitatea la Masked Singer România. Oana Zavoranu era sub mască

07:20
Alt Text!
Exclusiv PRO TV Plus
Primul român care a învins în UFC vrea următoarea victorie. Nicolae Negumereanu vrea să scrie istorie la Las Vegas

09:15
Alt Text!
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Întrebarea Mesei Rotude cu Andrei Aradits: "M-aș căsători cu Adi Nartea"

39:07
Alt Text!
Promo
PROMO Femeia Alege - Venirea concurentului MAX i-a dat Romaniței planurile peste cap

00:30
Alt Text!
ShARE ÎN BUCATE
Share în bucate cu Alex Petricean - Mămăligă fiartă în zer, cu ciuperci

21:04
Alt Text!
ePlan
Schimbări de comportament, tendințe, evoluție ecosistem si oportunități de dezvoltare deschise prin eMAG Marketplace cu Florin Filote - Vicepreședinte eMAG pentru marketplace și vânzări corporate

30:44
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 24 octombrie 2021

43:00
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Radu Mihaiu, primarul sectorului 2, recunoaște că are centrală de apartament. De ce nu ajunge agentul termic în sector?

30:29
Alt Text!
Visuri la cheie
Cinci motive pentru care ai nevoie de o asigurare pentru locuință

01:16
Alt Text!