Jocul săptămânii este Deathloop, un shooter atipic. Cine este Juliana și ce rol are
Deathloop este jocul săptămânii. Un shooter atipic, când vine vorba de cum se joacă.
Dacă, de obicei, astfel de titluri au un parcurs liniar în care ajungi de la A la B, printr-un şir de povești siropoase apoi termini jocul, în Deathloop te vei regăsi întorcându-te la A de zeci de ori. Asta până înveți sistemele jocului destul de bine încât să ajungi la B și să spui că în sfârșit l-ai terminat.
În Deathloop ai următoarea misiune. Trebuie să elimini opt ținte, sau, în română: boși, în ce ordine și în ce fel dorești. Dar la rândul tău, să nu fii eliminat. Ai două șanse practic, iar dacă spui adio și a treia oară, se resetează totul și o iei de la capăt. Ca în Mario dacă ții minte...
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Deathloop este un joc din categoria roguelike. Ca Hades, sau Returnal despre care am mai vorbit. Atunci când pierzi, o iei de la capăt, dar îți rămân puterile, armele și alte lucruri de genul pe care le-ai deblocat în timpul jocului.
După ce l-am testat la iLikeIT, jocul nu mi s-a părut greu, cel puțin nu la început, fiindcă inamicii nu prezentau o mare provocare. Dar pe lângă cei care stau între tine și obiectiv, mai este un obstacol, a cărui mecanică de joc a fost împrumutată mult din sistemul de invazie din Dark Souls: Juliana!
Ea este un personaj cu care vorbești în timpul jocului, iar ea nu are alt rol decât să te scoată din joc. Juliana este de două feluri: un AI, adică e programată să te elimine în anumite momente și doi, poate fi un alt jucător real, care se conectează la jocul tău. Chiar și tu poți lua rolul Julianei dacă ai chef să strici jocul altora. Ideea este foarte bună, fiindcă aduce o doză sporită de risc și recompensă în timpul jocului. Iar sentimentul de reușită atunci când o elimini pe Juliana sau pe protagonist atunci când joci cu ea, este intens.
În mod ironic, jocul este făcut de Bethesda. Compania este deținută de către divizia Xbox de la Microsoft, dar pe console îl găsești doar pe PS5. Cel puțin pentru o jumătate de an, fiindcă inevitabil va apărea și pe consola navei mamă. Pe PC costă 60 euro, iar pe PlayStation 5 este la 340 de RON. Chiar s-au scumpit jocurile, nu glumă.