Invenție românească, la ILikeIT: Eticheta de pe fructe care se transformă în detergent, sub apă

Ultima actualizare: 29-10-2020 13:49
Invenție românească, la ILikeIT: Eticheta de pe...
Invenția românească, eticheta de pe fructe și ...

Invitatul Iuliei Ionescu la emisiune ILikeIT a prezentat o inovație românească care ar putea revoluționa industria alimentară: o etichetă biodegradabilă, care se topește sub jet de apă și spală fructul pe care e aplicată.

Eticheta prezentată la ILikeIT, în premieră, seamănă cu un celofan, este rodul unui munci în cadrul unui start-up românesc și este în fază avansată de testare

Marius Pașculea, fondatorul start-upului Peelhibiotech: „O etichetă de fructe și legume cu coajă comestibilă, o etichetă mai specială și inovativă , dacă punem sub jet de apă eticheta, aceasta se dizolvă și devine un biodetergent care igienizează fructele și legumele”.

Iulia Ionescu: Eticheta e un prototip, e în faza de testare...

Marius Pașculea: „Pelicula se poate imprima, e ca o peliculă și se dizolvă. Momentan le facem într-un mic laborator la Cluj Napoca, dar planurile sunt să producem în volume foarte mari, avem în vedere mii de miliarde de fructe care se consumă anual, din datele statistice oficiale, și noi plănuim să ajungem pe toate fructele, asta e viziunea noastră. Noi ne-am gândit primii la așa ceva.”

„În primul rând vrem să ajungem la producători, vrem să-i convingem că produsul nostru este foarte util pentru ei, le îmbunătățește produsul și astfel și consumatorii lor vor fi satisfăcuți, mai departe” a adăugat Marius.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO