Inovatie la San Francisco. Cum arata ochelarii cu care amatorii de jocuri vor putea intra in realitatea virtuala

Ultimul update: Joi 12 Martie 2015 01:47
Data publicarii: Luni 09 Martie 2015 07:56
Categorie: Smart things

Foarte curand, oricine va putea sa faca o incursiune in realitatea virtuala. Cu niste ochelari speciali, amatorii de jocuri vor putea sa se scufunde cu totul in scenariile fictive care ii captiveaza.

Este ceea ce ne promit producatorii de asemenea tehnologii, care au fost in centrul atentiei la o conventie a dezvoltatorilor de jocuri de la San Francisco. Tot acolo au fost lansate insa si jocuri care sa indemne copiii sa se miste.

Cel putin trei producatori lucreaza la cate o versiune de casca ce ar trebui sa-l introduca pe cel care o poarta in realitatea virtuala a jocurilor. Cei de la Razer au adus un prototip si au oferit toate datele tehnice dezvoltatorilor independenti, pentru ca progresele sa apara mai repede.

Chris Mitchell, reprezentant Razer: ''Tehnologia exista mai de mult, dar n-a ajuns prea departe. Incercam sa rezolvam unele dintre obstacolele din cauza carora n-a ajuns prea departe''.

O companie detinuta de Facebook a prezentat Oculus Rift, pe care spera sa-l puna pe piata chiar anul acesta. Iar Sony promite ca va lansa anul viitor Morpheus, o casca pentru Playstation.

Shuhei Yoshida, Sony: ''Am vrut ca oamenii sa simta ca intra in lumea jocului. Cu realitatea virtuala, putem face asta la propriu''.

Printre casti si monitoare cu jocuri video, la conferinta dezvoltatorilor de jocuri si-a facut aparitia si un leagan. A fost adus pentru a promova Biba, o aplicatie in care miscarile fizice ale jucatorilor se transpun in actiuni ale unor personaje de pe ecran. Aplicatia are calitatea de a se adapta la echipamentele de joaca din orice parc pentru copii.

Greg Zeschuk, reprezentant Biba: ''Incercam sa-i aducem pe copii pe terenul de joaca, folosind chiar ecranele care ii tin departe de el''.

Un alt joc este conceput sa trateze o afectiune oftalmologica numita ''ambliopie" sau ''ochiul lenes''.

Joseph Koziak, reprezentant Amblyotech: ''Jocul il pune pe pacient in situatia de a se adapta la diverse schimbari ale contrastului. Astfel, imbunatateste vederea binoculara''.

Pentru nostalgici, la San Francisco s-a lansat si o versiune pentru telefon a unui joc vechi de 35 de ani, probabil primul care a facut furori: Pac Man.
 

Un joc romanesc, in premiera la iLikeIT. Ce este CuteOD, aplicatia care ajuta un cuplu sa-si impartaseasca dragostea
Un joc romanesc, in premiera la iLikeIT. Ce este CuteOD, aplicatia care ajuta un cuplu sa-si impartaseasca dragostea
Klaus Iohannis
Iohannis, la Innovation Labs: Digitalizarea scăzută a economiei şi a administraţiei este o realitate
Experți și antreprenori vor prezenta viziunea lor despre viitorul tehnologiei la iCEE.fest 2018
iLikeIT. Jocurile săptămânii
Ore de istorie, predate cu ajutorul unor jocuri: „Merg la sufletul copiilor”
Personalul hotelier, înlocuit în tot mai multe locații din lume de roboți
Momentul în care acumulatorul unui smartphone explodează
Icee fest
Netflix, Google și Facebook pe aceeasi scenă cu The New York Times, CNN, El Mundo, Social Chain și Discovery