iLikeIT. Televizoare 8K, care pot procesa imaginile 4K sau HD. Cât costă

Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Vineri 31 August 2018 11:26
Categorie: iLikeIT

Cel mai mare târg de tehnologie din Europa şi-a deschis porţile, iar companiile din domeniu s-au întrecut joi în lansări.

 

Au prezentat produse noi, menite să ne convingă să scoatem bani din buzunar. Televizoare 8K, telefoane spectaculoase și laptopuri cu două ecrane sunt doar câteva dintre exemple.

Tehnologia 4K a ajuns un standard când vine vorba despre imagine, dar noile televizoare 8K promit să uimească.

Iar Samsung şi LG au anunțat deja joi o nouă serie de modele de rezoluţie înaltă. Cele Samsung QLED vor ajunge pe piaţă în curând, la un preţ de câteva mii de euro.

Pe de altă parte, LG folosește tehnologie OLED, mult mai scumpă, dar cu o imagine perfectă. Compania nu a vorbit încă despre un preţ şi nici despre o dată de lansare, dar televizoarele ar putea ajunge pe piaţă anul viitor.

Şi dacă aveţi de gând să vă cumpăraţi un astfel de televizor, nu vă faceţi griji pentru lipsa filmelor 8K. Atât Samsung, cât şi LG au tehnologii de procesare a imaginilor, astfel încât să vă bucuraţi de achiziţia făcută.

Pe de altă parte, Sony a adus în Europa un smartphone nou-nouţ.

În loc să intre în competiție cu un telefon cu breton, cei de la Sony cu cel mai lucios telefon de la IFA. Sticlă Corning Gorilla Glass pe față și pe spate pe un device foarte frumos finisat. Și dincolo de frumusețe e și foarte performant, așa cum ne așteptăm de la un smartphone de ultimă oră. Cel mai nou procesor cu doar 4GB RAM, dar care zbârnâie prin aplicații și o baterie de vreo 3300 de mAH, bună pentru toată ziua.

Sony insistă că are un algoritm propriu de protejare a bateriei. Camera este una dintre cele mai bune puse pe vreun smartphone până acum. Urmează să o testăm, însă se încinge dacă tragi prea mult 4K, asta este o mică problemă, însă este stabilizată optic.

Este foarte bună în lumina scăzută sau dacă vrei să filmezi ceva în mișcare. Ne place foarte mult ecranul care vine și cu gesturi. Adică dacă ating ușor prin lateral îmi apare o listă scurtă de aplicații pe care pot s-o și modific. Deși am un ecran de 6 inch, îl pot folosi și cu o mână.

Tot Sony anunţă şi o pereche de căşti cu tehnologie de anulare a zgomotului de fond. Acest model concurează cu Quiet Comfort de la Bose.

Avantajul acestor căști este că, nu doar că anulează zgomotul de fond, dar se și aud bine când vrei să asculți muzică. Comunică wireless cu telefoanele pe cele mai noi standarde, nu au pierdere, chiar dacă nu au fir. Țin cel puțin o zi întreagă dacă ai sta doar cu căștile pe cap și se aud foarte bine.

Nu sunt însă ieftine dar sunt o piață care crește de la o zi la alta. Dintr-o dată e tot mai multă gălăgie după ce le dai jos. Dovadă că sunt atât de căutate, cei de la Sony actualizează aceste căști mai des decât o fac cu telefoanele. Aceste WH1000X au ajuns la a treia generație.

Lenovo a prezentat în capitala Germaniei o serie nouă de laptopuri. Cel mai spectaculos computer portabil vine cu două ecrane. Unul dintre ele înlocuieşte tastatura clasică şi folosește cerneala electronică. Un concept îndrăzneţ, dar funcţional. Un alt laptop remarcabil este Thinkpad X1 Xtreme.

În 2018, smartphone-urile de top au performanță de laptopuri. Și atunci, noile laptopuri trebuie să ridice ștacheta și mai sus. Cât de sus? Atât de sus. Acesta este un Lenovo X1 Xtreme. Vine cu ecran 4K, HDR, 15,6 inch și este foarte subțire.

Cu toate acestea are cel mai nou tip de procesor, din seria a 8-a de la INTEL, și o placă grafică decentă pentru gaming. Mai e și touch pe deasupra, cu senzor de amprentă și tastatură de foarte bună calitate. Din păcate, nu avem un preț, dar arată delicios, abia îl așteptăm la test.

iLikeIT. Noutăţile de la IFA Berlin. Când se deschide cel mai mare târg de tehnologie din Europa
iLikeIT. Noutăţile de la IFA Berlin. Când se deschide cel mai mare târg de tehnologie din Europa
aplicatie
Aplicația care semnalează datornicii la stat atunci când sunt în apropiere
iLikeIT. Aplicația unor români, prin care îți poți face rezervare la restaurant
iLikeIT. George Buhnici s-a urcat pe prima ”motocicletă zburătoare” din lume
Decizie drastică luată de WhatsApp. De câte ori mai puteți trimite un mesaj
iLikeIT. Noua tehnologie menită să facă viața mai ușoară persoanelor cu dizabilități
”10 years challenge”. Ironia Ambasadei Suediei pentru Guvern și glume despre politicieni
i like it
iLikeIT. Elicopterul hibrid care ar putea să facă naveta, în curând, între orașe