iLikeIT. Noutăţile de la IFA Berlin. Când se deschide cel mai mare târg de tehnologie din Europa

Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Joi 30 August 2018 10:39
Categorie: iLikeIT

Zilele acestea îşi deschide porțile cel mai mare târg de tehnologie din Europa. Companiile pregătesc lansări spectaculoase, despre care vom afla în curând la iLikeIT

Ce noutăţi ne aşteaptă la IFA Berlin, aflam chiar acum de la George Buhnici, în VIDEO.  

IFA, cel mai mare târg de tehnologie din Europa,se va desfăşura în perioada 31 august - 5 septembrie 2018, transmite AFP.

"Noutăţile pe segmentul inteligenţei artificiale sunt cele despre care se va vorbi", susţine Annette Zimmermann, analist la firma de cercetare de piaţă Gartner.

La fel ca şi anul trecut, vedetele IFA vor fi asistenţii vocali, cel mai aşteptat fiind noul smart speaker Galaxy Home al celor de la Samsung echipat cu asistentul vocal Bixby. La un an după prezentarea unor modele comparabile ale Googleşi Amazon, IFA va permite măsurarea impactului real al acestei tehnologii.

Potrivit unui studiu Gartner, la finele lui 2020, 75% din gospodăriile americane vor fi echipate cu un asistent vocal.

O altă viziune futuristă la IFA va fi CLOi SuitBot, un exoschelet robotizat conceput de LG pentru a da mai multă putere picioarelor purtătorului. Producătorul sud-coreean intenţionează să conecteze acest exoschelet cu alţi roboţi.

'Biohacking'-ul, care vizează integrarea corpului uman cu maşini care variază de la procesoare implantate şi până la membre robotizate, va încerca să îi seducă pe vizitatorii IFA, dar va ridica şi câtva probleme de etică.

Mai orientat spre publicul larg decât salonul rival CES care are loc în ianuarie la Las Vegas, IFA va prezenta şi produse de larg consum, mergând de la televizoare din ce în ce mai mari la câşti audio cu bluetooth.

La standul de telefonie, Apple este în mod tradiţional absent de la IFA iar Samsung a dezvăluit încă de la începutul lunii noul său smartphone de top Galaxy Note 9. În schimb, ediţia din acest an se anunţă decisivă pentru aplicaţiile de realitate augmentată.

În sfârşit, vizitatorii IFA vor putea să descopere ultimele gadget-uri de mobilitate urbană, motocicluri cu motor, skate-uri şi hoverboard-uri. Toate acestea vor putea fi testate numai la saloanele IFA, pentru că sunt în continuare ilegale pe drumurile publice din Germania.

iLikeIT. Cele mai bizare invenţii de la IFA Berlin 2017: maşina de spălat cu 3 cuve şi Petcube
iLikeIT. Cele mai bizare invenţii de la IFA Berlin 2017: maşina de spălat cu 3 cuve şi Petcube
cantar slabit
iLikeIT. Cântarul de bucătărie care ne poate ajuta să slăbim
iLikeIT. Bicicleta inteligentă care va putea să interpreteze gândurile biciclistului
iLikeIT. Doi români mutaţi în Canada au creat cea mai avansată bormaşină din lume
Google Assistant va traduce conversaţii în timp real
iLikeIT. Senzorul revoluţionar pentru fizioterapie, creat de un român
Uber a prezentat taxiul zburător al viitorului la CES 2019
români CES
iLikeIT. Boxa în formă de robot, creația unor români la CES 2019