iLikeIT. Solutii simple si de efect pentru cei care au nevoie de promovare turistica in Romania
Oricat de lent se misca turismul nostru, exista inovatii din tehnologie care ne ajuta sa sarim etapele in evolutia spre civilizatie.
Indiferent ca vorbim despre un hotel, o primarie sau ministerul turismului chiar, cu putina tragere de inima si cunostinte minime se poate face o promovare desteapta pentru atractiile locului.
Incepem sa vedem tot mai multi straini care vin la noi in vacante si nu ar strica sa le oferim povesti frumoase pe care sa le duca inapoi acasa. Ei sunt cea mai buna publicitate pentru tara noastra.
Camil Ionescu, initiatorul unui proiect: 'Turistul are nevoie de un smartphone sau orice alt telefon cu camera si cu un softwear de scanare, porneste software-ul de scanare, imediat se decodeaza, ajunge pe pagina, pagina se incarca imediat pentru ca este optimizata pentru telefoanele mobile."
Sistemul contine date istorice, specificatii arhitecturale, personalitati care au locuit in cladirile respective, fotografii si alte informatii relevante. Deocamdata, opt imobile din Sibiu au instalat un cod QR si pana la sfarsitul lunii august vor fi introduse in proiect 60 de cladiri.
"Acest cod este pentru Pasajul pantofarilor, era folosit pentru accesul tuturor soldatilor dintr-o parte in alta in cazul in care erau asediati.'' - mai spune Camil.
Primele placute instalate starnesc deja interesul turistilor straini. Michael Alb, de exemplu, cunoaste cum functioneaza acest sistem, pentru ca in oraselul in care locuieste in Germania, poti primi informatii audio despre locurile din zona cu ajutorul unui astfel de cod.
"Este foarte bine sa obtii informatiile pe care le vrei. Nu trebuie sa stai sa le citesti in fata fiecarei cladiri. Poti sa iei informatiile cu tine, sa mergi la o cafea si sa le citesti acolo'' - spune Michael.
Cand proiectul va fi finalizat, informatiile vor fi disponibile in patru limbi: romana, engleza, germana si franceza. Deocamdata ele pot fi citite doar in limba romana.
Tudor Popa, managerul proiectului: "Pe viitor vom dezvolta mai mult aplicatia si se vor putea incarca fotografii, pot sa-si faca trasee turistice, pot sa vada toata harta monumentelor istorice din Sibiu."
Ghidul turistic Discover din Constanta
Lansat la Constanta, ghidul turistic Discover inglobeaza tehnologia: NFC, GSM Voice Call, GPS si QR-Code. Au pus panouri A3 cu informatii in 2 limbi si aa aplasat tehnologiie pe panou. Daca ai un telefon cu NFC, atingi si ti se deschide instantaneu o pagina web special creata doar pentru mobil care cuprinde: Audio Ghid MP3 cu functia Play a unui player audio, Prezentare text, Galerie de imagini si butoane de Share pe email si retelele de socializare.
Daca nu ai un smartphone, atunci folosesti serviciul Gratuit GSM Voice Call. Ai un numar de telefon la care suni (un numar de fix gratuit fara vreo taxa sau tarif ) unde introduci un cod din 4 cifre si vei asculta Audio prezentarea de 3-4 minute, chiar la telefon.
Proiectul este unic la nivel european si e o premiera.
Sursa: Pro TV
Etichete: Sibiu, constanta, ilikeit, turism, turisti, promovare, smartphone, aplicatii, george buhnici,
Dată publicare:
05-06-2013 14:49