iLikeIT. Metodele prin care un smartphone poate fi depistat fara ajutorul victimelor
Supravietuitorii din accidentul aerian de la Cluj au dat autoritatilor coordonate clare si puteau fi gasiti in doar cateva minute. O confirma reporterii ProTv care au vazut mesajele schimbate de medicul Zamfir si autoritati.
In epoca telefoanelor destepte, depistarea unui telefon de generatie noua, care este in functiune si este conectat la internet, nu este o problema pentru specialisti.
Din pacate, nimeni nu a fost capabil sa ceara corect informatia de la supravietuitori.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Experimentul lui George Buhnici ne propune chiar o solutie si mai simpla: o tehnologie accesibila prin care telefoanele pot fi depistate fara ajutorul fizic al victimelor.
Invitati in studioul iLikeIT au fost Catalin Cosoi si Bogdan Botezatu - amandoi, specialisti BitDefender. Ei au prezentat cateva variante prin care autoritatile ar fi putut afla coordonatele avionului prabusit, cu ajutorul medicului Radu Zamfir, tinand cont ca acesta avea semnal 3G la telefon si internet:
-► Daca o persoana priceputa i-ar fi cerut username-ul si parola doctorului Zamfir, ar fi reusit in doar cateva minute sa instaleze pe telefonul lui - prin intermediul contului din Google Play - o aplicatie de aflare a coordonatelor GPS. Astfel, medicul Zamfir nu ar fi miscat un deget, iar locul prabusirii ar fi fost descoperit imediat.
-► Pe telefonul medicului se putea trimite un link de instalare a unui soft specializat de controlare a smartphone-ului. Astfel se puteau afla coordonatele GPS.
-► Chiar daca nu avea internet, era suficient ca medicul faca o fotografie, iar autoritatile ar fi aflat coordonatele GPS din proprietatile acelei fotografii. Un utilizator poate activa aceasta functie de "geotag" pentru imaginile captate cu camera foto. Aceasta optiune se gaseste de obicei in meniul de setari ale aplicatiei pentru camera foto. Odata pornita, orice fotografie realizata cu telefonul va contine ca informatie (in EXIF) si coordonatele geografice, atunci cand este pornit GPS-ul.
Pentru a vedea aceste date, orice utilizator trebuie sa consulte detaliile fotografiei in aplicatia de galerie.
Sursa: Pro TV
Etichete: ilikeit, accident, GPS, avion, smartphone, aplicatii, radu zamfir, george buhnici,
Dată publicare:
23-01-2014 09:34