iLikeIT la IFA Berlin 2018. Telefoane, laptopuri, frigidere cu ecrane, mașini de tuns iarba autonome


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Sambata 15 Septembrie 2018 10:59
Categorie: iLikeIT

Ca-n ultimii 7 ani, începutul toamnei ne găsește la IFA Berlin, cel mai mare târg de tehnologie din Europa. Telefoane, laptopuri, frigidere cu ecrane, mașini de tuns iarba autonome ori cățeluși roboți - toate își au locul sub același acoperiș.

Iar noi venim, ca de obicei, cu o selecție pe sprânceană a celor mai bune tehnologii prezente la Berlin.

Unde se duc banii din cont...când se duc? Ce merită și ce nu? Sau mai degrabă de ce ai nevoie și de ce nu?

Cam multe dileme, nu? Ah, încă o întrebare… Mai bine să trecem la fapte! Avem pentru tine o listă numai bună de pus pe frigider și de bifat gadget cu gadget până ieșim din anul centenarului.

IFA Berlin 2018 este, de fiecare dată, un loc plin cu surprize! Și poate cea mai mare dintre ele, într-un an cu S - așa cum am învăţat de la Apple, vine de la Nubia, un producător chinezesc. Telefonul cu ecran pliabil, pe care-l poți pune la mâna atunci când nu-l folosești.

Nu e chiar un Rolex, nici măcar un Tudor, dar… conceptul e extrem de interesant!

O altă inovație, de data asta, care ne poate schimba viețile, vine de la Philips. Un dispozitiv fără touch, fără ecran, dar care te ajută să dormi mai bine. Forțează creierul să între într-un somn adânc, cel mai bun atunci când vine vorba de recuperarea după o lungă zi de muncă.

Acum... despre laptopuri nu prea mai auzim în ultima perioadă. Din acest motiv aplaudăm curajul celor de la Lenovo de a veni cu un dispozitiv cu două ecrane.

Nu are tastatură, ci un ecran cu touch, cu cerneală electronică. Așadar, dacă vrei să scrii, activezi tastatura virtuală.

Dacă vrei notițe, iei creionul special și începi să desenezi. Ba mai mult, poți să citeșți și articole ca și cum ai răsfoi un ziar.

Mai mult de două ecrane are invenția celor de la Acer. Un fel de gadget prea scump pentru muritorii de rând în care poți duce joaca la următorul nivel. Te ajută să stai în cea mai confortabilă poziție pentru luptele grele din următorul Call of Duty. Ai grijă doar să-ți iei apă lângă tine, că e cam greu să ieși din el!

IFA Berlin 2018. Tot la capitolul originalitate am vrea să trecem scurt în revista și folia de protecție pentru telefon. Și aici nu ne referim neapărat la protecția ecranului scump de telefon, ci mai degrabă la protecția noastră.

Și ce-ar fi târgurile de tehnologie fără roboți? Cei de la Sony au lansat unul pe care chiar ți-l poți cumpăra. Îi spune Aibo, vine în formă de cățeluș şi costă cât unul real cu pedigree.

Am fost impresionați și de televizoarele 8K. Și încă ne mai gândim dacă merită sau nu o semi-investiţie - pentru că încă suntem peste pragul de 10.000 de euro. Dar, pentru asta, am pregătit un material special, săptămâna viitoare.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!