iLikeIT: Jocurile care ne arata ca succesul sta in ideea puternica din spatele lor si nu in grafica
Pe masura ce tehnologia avanseaza, unele distractii par sa se intoarca obsesiv la inceputuri. Vorbim azi la iLikeIT despre jocuri care nu se bazeaza pe grafica spectaculoasa pentru a avea succes ci mai degraba pe o idee puternica.
Sa incepem cu Minecraft. Desi exista deja de vreo trei ani, jocul abia acum a ajuns la o varianta alpha completa. E disponibil pe PC, telefoane si tabelete Apple sau Android, fiind deja un succes neasteptat cu zeci de milioane de jucatori in toata lumea.
19,99 euro este varianta platita, dar are si una gratuita. A prins viteza prin 2011 si te intrebi imediat ce il vezi cum a reusit?
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Prima data observi un joc exagerat de banal, chiar invechit. Ai senzatia ca este facut cu piese lego.
In joc trebuie sa extragi (to mine) si sa confectionezi (to craft), dupa care trebuie sa pleci in expeditii dupa alte materiale.
Exista doua versiuni ale jocului. Prima, gratuita, in care poti distruge cuburi pe care sa le aduni sau poti construi altele. Ca in orice activitate, ai nevoie de unelte, pe care trebuie sa ti le confectionezi din pamant, piatra, diamant, aur, apa, lava etc.
In varianta platita, poti merge mult mai departe. Ai animale, alte forme de viata, iar cel mai periculos este noaptea, cand vin monstrii sa te atace si trebuie sa supravietuiesti.
Secretul este ca hartile disponibile sunt uriase, de ordinul milioanelor de cuburi. In fiecare lume noua pe care joci poti construi orice. Asa se ajunge ca jucatorii ajung sa ridice constructii uriase, nave spatiale sau statui.
Pentru tot ceea ce construiesti esti clasificat si premiat si te poti lauda prietenilor.
Jocul te prinde, indiferent de varsta. Are suspans, este foarte complex, poti genera constructii complicate si depaseste cu mult un joc banal.
Trebuie sa fii bun la strategie, sa iti calculezi resursele si sa stii cum sa faci unelte. Jocul in sine nu ofera un manual.
Trebuie sa inveti totul singur sau de la alti jucatori, de pe internet.
Exista si un mod de retea, cand trebuie sa joci cu alti jucatori si sa te lupti pentru supravietuire. Concluzia este ca jocul te prinde rau de tot si iti va manca ore in sir.
Cu toate astea, este recomandat pentru ca te stimuleaza cu scenariile lui nelimitate.
Exista multe site-uri romanesti despre acest joc, pe care le puteti gasi cautand pe Google "minecraft Romania".
Draw Something este un joc si mai banal. Ti se da un cuvant pe care trebuie sa il desenezi. Daca Minecraft este un fel de lego, acest joc este un fel de mima.
Il puteti juca impreuna cu prietenii sau server-ul iti poate oferi un partener. Jocul este gratuit, dar sustinut de reclama, foarte multa reclama.
Sonic. Idolul multora dintre noi din copilarie, Sonic Ariciul a revenit. Pare un joc la moda si este disponibil pe tableta.
Mai multe jocuri puteti gasi pe it.stirileprotv.ro.
O mica precizare. Vineri v-am aratat cum sa faceti upgrade la iOS6 pentru iPhone si iPad. La recomandarea unor specialisti, trebuie sa va spunem ca acest lucru este riscant sa o folositi daca nu sunteti dezvoltator, pentru ca are inca destule probleme.
Link-uri pentru filmele cu Minecraft prezentate in emisiune:
http://www.youtube.com/watch?v=b_pL0YIq1BM&feature=youtu.be
http://www.youtube.com/watch?v=kn2-d5a3r94
http://www.youtube.com/watch?v=5PxxzYdlv94&feature=youtu.be