Jocul săptămânii este Lego Star Wars: The Skywalker Saga. Acesta este jocul pe care l-ai căutat. Și este făcut în întregime din piese virtuale Lego. Noul capitol din seria renumită conține toate cele 9 episoade principale din Star Wars.

Lego Star Wars Skywalker saga este produs de Traveller's Tales și publicat de Warner Brothers. Compania este renumită pentru jocurile Disney pe care le face de prin anii 90. Cu alte cuvinte, orice joc video cu Lego care iese de pe porțile lor are ștampila de aprobare Disney, care nu se obține atât de ușor.

În Skywalker Saga poți să joci orice episod din trilogia clasică, 9 la număr. Și din trilogia bună, adică episoadele 4, 5 și 6 și din cel două trilogii mai puțin bune, 1, 2, 3 și 7, 8, 9. Poți să începi cu orice trilogie.

Pentru că jocurile sunt bazate pe film, ai ocazia să retrăiești toate momentele legendare din Star Wars, așa cum le-am văzut prima dată pe casetă video.

Dacă nu știi ce este o casetă video, mulțumesc că m-ai făcut să mă simt bătrân. În fiecare episod poți juca cu orice personaj relevant din povestea originală. Recomandat ar fi să joci multiplayer local, cu cineva lângă tine. Ce poate fi mai drăguţ decât să te relaxezi jucând cu miniaturi de Obi Wan și Liam Neeson? Cu siguranță nu Jar Jar.

Grafica este excelentă. Nu puteai spera la ceva mai bun pentru așa un joc. Figurinele arată de parcă ai putea să întinzi mâna prin ecran și să începi colecția ta personală pe raftul din sufragerie. Cel cu mileu desigur. Lumina, umbrele, efectele speciale ca Forța, săbiile laser sau exploziile arată de parcă sunt smulse din imaginația bogată a unui copil.

Sunetul foarte bun. Coloana sonoră clasică din Star Wars, compusă de John Williams încă îmi dă fiori de fiecare dată când o aud, săbiile laser se aud ca în filme, iar performanța actorilor de voce este atât de bună că zici că te uiți la film.

Gameplay-ul este exact cum ți-ai imagina. Joci cu figurinele lego și faci misiuni, urmând firul narativ a celor 9 filme. Un episod durează în medie 1-2 ore, dar sunt și misiuni secundare dacă vrei să-ți prelungești timpul petrecut în joc.

Jocul este excelent dacă nu-l privești din perspectiva unui gamer înrăit. Nici nu e corect să asociezi numele Lego cu titluri dificile cum ar fi Crysis sau Elden Ring. Mie mi s-a părut ușor. Uneori prea ușor, dar asta e și ideea. Publicul țintă sunt copiii, nu e vreun secret. Dar am întâlnit și oameni la 40 de ani care sunt fani jocuri video Lego fiindcă după o zi grea la muncă, uneori au nevoie de un joc ușor pentru relaxare... ca la spa.

Lego Star Wars: Skywalker Saga îl găsești pe ultimele două generații de PlayStation și Xbox la 280 de ron, pe Nintendo Switch la 270 de ron și pe Steam la 250 de ron.