iLikeIT I’m fine, aplicația gratuită unică în lume prin care-ți poți găsi psihoterapeutul de care ai nevoie
Astăzi vorbim despre o soluție digitală gratuită, foarte utilă pentru cei care sunt preocupați de sănătatea lor mintală, dar până la urmă cred că este o aplicație utilă pentru noi toți, pentru că acum ar trebui să fim mult mai preocupați de acest aspect.
Trăim o perioadă în care suntem mai mult online, decât offline. Daniel Barbu, unul dintre fondatorii aplicației I’m fine, ne oferă mai multe detalii.
”I’m fine își propune să ajute persoanele care au nevoie de suport psihologic. Fie îți oferă mai multe informații despre emoțiile tale, îți oferă soluții personalizate pentru problemele prin care treci și te poate ajută să-ți găsești un psihoterapeut potrivit pentru tine, dacă ești pregătit să faci acest pas.
În total, avem 160 de psihologi și psihoterapeuți verificați și aprobați. Fiecare utilizator este diferit. Avem oameni care vin cu situații mai complicate și intră în I’m fine direct să găsească un specialist cu care să lucreze sau avem oameni care vor să înceapă drumul ăsta spre o sănătate mintală mai bună”, a explicat Daniel Barbu.
Indiferent de nevoia cu care intri în aplicație, aceasta are soluții pentru tine. Fie că vorbim de unelte de ajutor propriu, prin care îți monitorizezi starea pe parcursul a mai multor zile, vorbești cu un terapeut, scrii într-un jurnal- toate astea le poți face singur.
Dacă vrei să faci pasul următor și să obții rezultate de și mai lungă durată îți poți găsi un psihoterapeut și poți lucra în ședințe.
Este o soluție unică și la nivel mondial, în condițiile în care lumea își dorește să meargă la psihoterapeut, dar e foarte greu să îți menții ritmul de lucru, să te ocupi de ceea ce ți se spune să faci.
10% dintre români suferă de anxietate sau depresie
Peste 3.000 de oameni și-au descărcat aplicația I’m fine, deși vorbim despre o aplicație lansată de o săptămână, am trecut deja de 100 de conectări între utilizatori și psihoterapeuți și câteva sute de conectări, pentru că psihoterapeuții le-au spus deja pacienților să vină aici să lucreze.
Potrivit OMS, în ultimii ani 10% dintre români au fost diagnosticați cu diverse forme ale depresiei. La prima vedere nu pare o cifră foarte mare, dar vorbim totuși de 2 milioane de români.
Studii largi cu privire la populația României nu sunt atât de multe. Sunt foarte multe estimări la nivel global, unde 500 de milioane de oameni trăiesc cu anxietate sau depresie.
Pandemia a venit și a dat peste cap aceste estimări, stilul nostru de viață s-a schimba și acum e nevoie de soluții noi pentru probleme pe care mulți dintre noi nu le-am avut până acum.
E o deschidere destul de mare în rândul psihoterapeuților pentru o shimbare, pentru că majoritatea lor lucrează încă cu pixul și hârtia.