iLikeIT. Cum poate fi un telefon mai performant cu ajutorul unui "jailbreak" sau "custom ROM"


Ultimul update: Duminica 24 Martie 2013 07:16
Data publicarii: Joi 21 Martie 2013 09:38
Categorie: iLikeIT

Jailbreak sau ROM-uri? Asa suna cuvintele cheie printre utilizatorii de android sau iPhone. Pentru cei care vor neaparat sa iasa din obisnuit cu telefonul mobil exista acum hacking-ul pe mobile.

Nu vorbim despre ceva ilegal, ci despre modificari de soft pe care le experimenteaza deja foarte multi pasionati. Doi dintre cei mai tineri au fost invitatii lui George Buhnici la iLikeIT sa ne arate cum si-au transformat un iPhone si un Android in aparate mult mai sofisticate.

Pe amandoi ii cheama Alex, iar cel care este fan Android are un telefon HTC One X, pe care a pus un "custom ROM" format din: HTC Sense 4+ combinat cu HTC Sense 5 de pe HTC One. Sistemul de operare este un Android 4.1.1, ajutat de un kernell care suporta overclock la procesorul grafic.

Celalalt Alex, care este fan iOS, si-a facut un upgrade la iPhone cu Cydia, o aplicatie care permite utilizatorului sa instaleze software pe aparatele Apple care au "jailbroken". Acum, el poate vedea starea vremii direct din "lock screen" (cu "Forecast") si are un centru de notificari cu wi-fi integrat, luminozitate, localizare, hot-spot si 3G.

iLikeIT. Lista celor mai spectaculoase jocuri pentru tableta, recomandata de George Buhnici
A aparut iPhone-ul care foloseste sistemul de operare Android. FOTO
Google: Sistemul de operare Android castiga razboiul in fata Apple