iLikeIT. Cele mai tari telefoane din 2020 care ar fi trebuit să se lanseze la MWC Barcelona

Ultima actualizare: 01-03-2020 07:26

Numai regiunea Catalonia a pierdut, luna aceasta, aproximativ o jumătate de miliard de dolari din cauza anulării Mobile World Congress de la Barcelona.

Acolo trebuie să fim și noi, zilele acestea, însă organizatorii s-au declarat învinși de panica iscată de coronavirus și au pus lacătul.

Trebuie spus că primele semne le-au dat chiar expozanții care veneau din Asia, așa că deznodământul...nu a fost o surpriză. Cum, de altfel, ne așteptam la problemele propagate în industrie.

De acasă, de la București, ne-am făcut însă temele și vă spunem ce telefoane am fi urmărit acolo...

De la TCL vine unul dintre dispozitivele care ar fi urmat să rupă norii la MWC: un telefon cu ecran rulabil. În fotografiile care au apărut săptămâna aceasta în presa internatională, smartphone-ul pare să aibă un al doilea display ascuns în spatele ecranului principal. Plauzibil, ținând cont că producătorul chinez se ocupă în special cu televizoare și ecrane de diferite dimensiuni.

Nu băgăm mâna în foc pentru prezența...fizică a telefonului, la Barcelona. Dar cu siguranță ar fi fost un prilej bun pentru un demo. Cine știe...

Ne-am fi întâlnit, în schimb, cu noile XiaoMi. Mi10 și Mi10PRO, lansate deja în China. Și...epuizate într-un minut de la anunțul oficial.

Ambele telefoane vin cu aceeași cameră de 108 megapixeli, dar specificații diferite ale senzorilor. Bateria de pe Mi10 este ceva mai puternică - 4.780 de miliamperi oră față de 4500 pe varianta PRO, iar la procesor avem un Snapdragon 865.

Apropo de autonomie: Sony a lansat încă un model minunat...dar care nu va prinde în România. Xperia 1 II este oficial pe piață de zilele trecute și se laudă cu o baterie de 4.000 de mAh, ce vine la pachet cu o funcție bazată pe inteligență artificială - ”Battery Care” se va adapta rutinei fiecărui utilizator. Sigur, și pe Apple este prezent deja ceva similar...

Este primul flagship Sony cu 5G. Îl așteptăm la teste, mai ales că pe partea de fotografie, produsele companiei au fost mereu la înălțime. Avem un sistem quad - 4 camere - pe spate - optică ZEISS, special calibrată și un display de 6.5 inch.

Am văzut și testat, chiar aici, la PRO TV, Z Flip de la Samsung ori Huawei Mate XS. Însă ne-ar fi plăcut mic preview la Oppo Find X 2. Lansarea oficială va fi pe 6 martie - live, pe youTube, dacă vă intresează, însă cu siguranță chinezii l-ar fi adus la Barcelona. Un dispozitiv tare, tare interesant, nu neapărat că specificații, cât pentru că ar urmă să aibă o cameră foto frontală...ascunsă în display.

Am fi fost cu ochii și pe Google ori Nokia, însă...așteptăm cuminți.

La final, un pic despre industrie. Multe dintre aceste telefoane sunt produse în China, iar asta s-ar putea să încetinească și procesul în sine, dar și distribuția, pe fondul răspândirii coronavirusului.

Până și Apple are probleme din cauza restricțiilor din fabricile asiatice. Ba chiar, Samsung a închis o astfel de unitate din Coreea de Sud, după ce s-a descoperit că unul dintre angajați este purtător al virusului.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO