iLikeIT: Cartea secolului XXI, la cateva click-uri distanta, dar departe de mirosul paginilor

×
Codul embed a fost copiat

Moda literaturii revine, dar obiceiurile de lectura se schimba. Cu ani in urma parintii nostri mergeau la biblioteca, bateau librariile in lung si-n lat sau imprumutau volume care se gaseau cu greu.

Acum insa, cartea e la cateva click-uri distanta si mirosul paginilor a devenit strain pentru multi dintre noi.

Pasionatii de lectura, care citesc zi de zi, au parte de o noua provocare. Un touch screen in loc de pagini, notite si sublinieri in timp real si chiar un dictionar in care pot cauta expresiile necunoscute. Pentru ca asa se rasfoieste cartea in secolul 21.

Vlad Puescu, managerul unei edituri: "E-readerul este investitia perfecta pentru un pasionat de lectura. In primul rand pentru ca iti ofera portabilitate, poti sa ai 2.000, 3.000 de carti oriunde cu tine. E o investitie pe care ti-o recuperezi pentru ca sunt mult mai ieftine cartile electronice, in medie cam cu 30, 40% fata de cartile tiparite."

Cititorii care nu s-au hotarat deocamdata de partea cui sa fie, a hartiei sau a tabletelor care tin loc de biblioteca, le pot incerca pe acestea din urma intr-o cafenea din Bucuresti.

Citește și
iLikeIT
Lansarea iPad 3, cel mai bun prilej sa-ti cumperi un iPad 2 la reducere sau o "Androida" performanta
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

Daniela Filip, PR cafenea: "Aceasta cafenea s-a nascut din dragostea pentru carti, pentru gastronomie si arhitectura si atunci mi s-a parut firesc sa avem si aceste carti intr-o maniera moderna. In aceasta varianta putem foarte repede, atunci cand bem o cafea, sa mai citim, sa mai iesim putin din acest cotidian stresant si sa ne regasim."

Pentru scepticii care au ridicat deja din spranceana si sustin ca un asemenea dispozitiv este un moft, am facut un experiment care sa arate ca, in primul rand, un e-reader este practic. Am inlocuit, intr-o poseta, un volum de 900 de pagini, cu un e-reader cu o biblioteca cu 40.000 de carti. Greutatea posetei a scazut considerabil.

Insa librariile nu isi inchid usile una cate una. Ele se transforma in locuri de socializare, in care mirosul cartilor este insotit de o ceasca de ceai sau un pahar cu vin.

Mai avem insa mult pana sa-i ajungem din urma pe cititorii americani. In vreme ce in Romania piata de carte electronica reprezinta 1% din vanzari, iar in Europa 2%, peste ocean, vanzarile de carte electronica acopera 25% din totalul vanzarilor de carte.

Gasiti detalii despre lectura in era digitala, dar si despre cele mai noi aparitii in materie de carti electronice pe www.onemagazine.ro

Articol recomandat de sport.ro
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Citește și...
iLikeIT: Solutii pentru a tine legatura cu cei dragi intr-o era in care apelul telefonic e demodat
iLikeIT: Solutii pentru a tine legatura cu cei dragi intr-o era in care apelul telefonic e demodat

Lunea incepe inca o saptamana grea mai ales cand cel drag este departe. Departe este insa un termen relativ cand in ecuatie intervin internetul si tehnologia.

Lansarea iPad 3, cel mai bun prilej sa-ti cumperi un iPad 2 la reducere sau o
Lansarea iPad 3, cel mai bun prilej sa-ti cumperi un iPad 2 la reducere sau o "Androida" performanta

Romania intra in randul tarilor respectate de marile marci de electronice. Vineri incepe valul doi de lansare al noului iPad de la Apple, iar tara noastra a primit stocuri odata cu alte 24 de state.
 

iLikeIT la scoala: Gadgeturile care au ajuns in cancelarie. Schimbarea radicala a catalogului
iLikeIT la scoala: Gadgeturile care au ajuns in cancelarie. Schimbarea radicala a catalogului

Mai incet si mai tarziu, dar tehnologia isi face totusi curaj sa intre si in scolile romanesti. Din fericire, cele mai noi gadgeturi au ajuns si in cancelarie, iar cel de astazi va schimba radical tot ce stiati despre catalogul de note.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Presa americană:
Presa americană: "Mafia românească vine după cardurile voastre". Metoda prin care interlopii fac 9 mil. $ pe lună

Procurorii din California susțin că mafia românească a dat o nouă înfățișare unei vechi înșelătorii: skimming-ul cardurilor de debit.