iLikeIT. Bloggerul Cristian Manafu, despre LinkedIn: O rețea socială adresată profesioniștilor

Ultima actualizare: 16-12-2020 10:38

Astăzi vorbim despre LinkedIn, o platformă pentru utilizatorii care vor să schimbe locul de muncă sau care încearcă să schimbe domeniul de activitate.

Invitat la iLileIT a fost Cristian Manafu, specialist în social media. El spune că, deși în România această rețea nu prea este folosită, aceasta a început să crească la nivel internațional.

”La nivel mondial sunt peste 700 de milioane de utilizatori, deci nu este o rețea foarte mică. Începe să crească destul de puternic, să ajungă la 1 miliard, dar în România este undeva la 4, 4 milioane și ceva de utilizatori. Asta și pentru că este o rețea socială adresată profesioniștilor, adresată oamenilor care au aptitudini precise în domenii precise.” - a spus Manafu.

LinkedIn a publicat de curând un top al celor mai căutate job-uri de pe platformă, iar multe dintre acestea sunt în IT sau în vânzări.

”Zona tehnologiei este de mulți ani la mare căutare și se vede și se simte și în România, unde în zona IT a fost o mare căutare de angajați și o mare disponibilitate de locuri de muncă. Lucrurile se nuanțează un pic, pentru că zona tehnologiei este foarte foarte mare, include și partea de vânzări, include și partea de cercetare și partea de programare sau suport hardware, pentru tehnologia efectivă, ce punem noi în mână, calculatorul, telefonul sau alte lucruri importante.” - a mai afirmat el.

De curând, LinkedIn a lansat și un instrument foarte util, care ne ajută să descoperim ce job-uri ni s-ar potrivi, chiar dacă nu avem pregătirea profesională necesară. Din păcate, acesta este disponibil, deocamdată, doar în SUA.

”Într-adevăr, în noiembrie, LinkedIn a lansat „carrier explorer„ - exploratorul de cariere sau exploratorul de job-uri noi pentru tine, dacă ar fi să traducem în limba română. Este un instrument online, un motor de căutare care pune pe de o parte ce locuri de muncă există cu ce aptitudini are persoana care caută. Cu alte cuvinte, dacă eu intru pe acest motor de căutare al LinkedIn, care din păcate e disponibil doar în Statele Unite, dar sperăm să fie disponibil la nivel internațional cât mai curând, pentru că în general rețelele sociale răspândesc acest instrument și pe alte continente, când intri pe acest instrument tu poți vedea ce job îți place, vezi dacă ai aptitudinile pentru acel job și mai mult decât atât, asta este foarte important, vezi ce aptitudini îți trebuie, ce trebuie să mai înveți, ce trebuie să știi pentru a prinde acel job.” - a mai explicat Cristian Manafu.

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO