iBani. În cât timp se amortizează prețul unei mașini electrice: ”Nu mai există filtre, ulei, eșapament”

Dată publicare: 30-03-2021 08:04
Dată actualizare: 30-03-2021 09:32


Anul acesta a explodat cererea de mașini nepoluante, așa că Ministerul Mediului a dublat bugetul programului Rabla Plus pentru mașini electrice și hibride. În plus, a majorat bonusurile pentru autoturismele cu emisii reduse.

 

Despre avantajele unei mașini nepoluante a vorbit în detaliu expertul auto Adrian Mitrea, în emisiunea iBani, la invitația colegei noastre Ștefana Todică.

Adrian Mitrea, jurnalist auto: ”Informația cheie este că o mașină electrică cu cât merge mai mulți km, cu atât e mai avantajoasă pentru client. Mentenanța este mult mai simplă, adică nu mai există toate filtrele asociate motorului, filtrul de ulei, de aer, nu mai există ulei, nu mai există eșapament. Vei ajunge să schimbi plăcuțele de frână mult mai rar sau poate că nici măcar nu vei apuca să le schimbi vreodată la o mașină electrică. La o familie care are două mașini acasă, dintre care una electrică, mașină principală este de fapt cea electrică”.

Puteți afla în cât timp este amortizat prețul unei astfel de mașini și care sunt avantajele și dezavantajele celor mai apreciate cinci modele electrice din România, din emisiunea iBani.

O puteți urmări în această seară, de la 20.30, pe pagina de Facebook a Știrilor Pro TV și pe site-ul nostru, stirileprotv.ro.