Google transforma radical cautarea pe internet. Schimbarile vor afecta milioane de site-uri din lume
In incercarea de a tine pasul cu schimbarile de tehnologie din domeniu si pentru a-si pastra cota de piata dominanta, Google vine cu mai multe schimbari.
In urmatoarele luni, motorul de cautare va incepe sa afiseze mai mult decat o lista de linkuri albastre. In partea de sus a paginii cu rezultatele cautarii, vor fi afisate mai multe stiri si raspunsuri directe la intrebari, potrivit Wall Street Journal.
Schimbarile pe care le pregateste motorul de cautare sunt cele mai mari din istoria companiei si pot afecta milioane de site-uri care se bazeaza pe clasificarea din pagina cu rezultatele cautarii. In acelasi timp, aceste schimbari vor oferi Google mai multe posibilitati de afisare a materialelor publicitare.
Alegeri 2024
22:26
Ilie Bolojan admite că a discutat cu Elena Lasconi şi cu Mircea Geoană, dar spune că nu le-a cerut celor doi să se retragă
19:17
Ce se întâmplă dacă o persoană încearcă să voteze de două ori și este identificată de sistemul de alertă
19:09
Negocieri între partidele „de dreapta”. Surse: PNL ar încerca să-l convingă pe Mircea Geoană să se retragă din cursă
15:52
AEP anunță că, în premieră, vom avea posibilitatea să vedem rezultatul alegerilor „în timp real”
Google nu inlocuieste actualul sistem de cautare, prin intermediul cuvintelor cheie, care determina importanta unui site pe baza cuvintelor pe care le contine, frecventa cu care alte site-uri fac trimitere la el prin link sau alte zeci de astfel de reguli.
Mai degraba, compania tinteste sa ofere mai multe rezultate relevante prin folosirea tehnologiei de “cautare semantica” (“semantic search”), care se refera la procesul de intelegere al sensului cuvintelor.
Amit Singhal, director din cadrul Google, a declarat recent ca motorul de cautare va corela mai bine cautarile cu baza de date care contine sute de milioane de “entitati” – oameni, locuri si lucruri, pe care compania le-a ingramadit in ultimii doi ani. Cautarea semantica poate ajuta la asocierea cuvintelor intre ele, de exemplu o companie – cum ar fi Google, cu fondatorii ei - Larry Page si Sergey Brin.
Astfel, Google “va intelege” mai bine modul in care “oamenii inteleg lumea”, a spus Singhal, adaugand ca acum, in multe cazuri “ne incrucisam degetele si speram ca vom gasi pagina care sa ne dea raspunsul pe care il cautam”.
Mai multe detalii pe www.incont.ro.