Google lanseaza proiectul care iti va revolutiona felul in care vezi lumea. FOTO

Autor: Stirileprotv.ro
Ultimul update: Duminica 04 Noiembrie 2012 21:21
Data publicarii: Miercuri 04 Aprilie 2012 15:04
Categorie: iLikeIT

Platforma Google Art Project, lansata de celebrul motor de cautare american, permite utilizatorilor sa se plimbe, virtual, cu ajutorul unui simplu click, prin nu mai putin de 151 dintre cele mai mari muzee din lume.

Utilizatorii pot sa exploreze colectiile de la Muzeul aurului din Bogota, sa descopere capodoperele de arta moderna de la San Francisco si sa admire comorile expuse in Muzeul din Delhi.

Lansata in urma cu un an, platforma Google dedicata artei a trecut intr-o viteza superioara si propune utilizatorilor 32.000 de opere de arta ce pot fi vizualizate cu ajutorul tehnologiilor de inalta rezolutie.

Internautii sunt invitati sa faca si o vizita virtuala in muzeele din 40 de tari, cu ajutorul tehnologiei Street View, care permite plimbari si intoarceri de 360 de grade in aceste orase.

Intra intr-un tur VIDEO la Antipa si vezi o lume disparuta! Uite ce spectaculos arata Muzeul dupa modernizare

Pentru a dezvalui noutatile din cel de-al doilea an al proiectului Google Art, compania americana a ales, marti, muzeul Orsay din Paris, care poseda cea mai mare colectie de opere impresioniste din lume, dintre cele cinci institutii franceze invitate sa se alature in acest an celui mai mare muzeu virtual din lume, in care sunt expuse operele a peste 6.000 de artisti.

Colectiile muzeelor Orangerie, Branly, Domaines de Fontainebleau et Chantilly si Versailles, prezent inca de la debutul proiectului, in 2011, sunt de acum accesibile de pe orice computer din lume. I

n schimb, muzeul Luvru si Centrul Pompidou nu s-au alaturat deocamdata platformei Google Art Project. "Nu este vorba de un refuz, in principiu, dar am ales ca prioritate pentru acest an imbogatirea propriului nostru site", a declarat un purtator de cuvant al muzeului Luvru.

Cu ajutorul Google Art Project, internautii pot sa se plimbe prin galeriile celor 151 de muzee partenere, dar si sa admire fiecare opera in parte, cu ajutorul unor imagini de inalta rezolutie.

Google, care a optimizat site-ul de consultare, a inaugurat astfel 46 de capodopere expuse in imagini de extrema rezolutie (7 miliarde de pixeli), care permit studierea detaliilor, a patinei si chiar a unor amanunte care nu sunt vizibile cu ochiul liber. Pasionatii de arta pot astfel pentru prima data sa descopere textele de pe Piatra Soarelui din Mexic si meticulozitatea pictorului Georges Seurat, un maestru al curentului denumit pointilism, din tabloul "Un dimanche après-midi à l'ile de la Grande Jatte".

Cu ajutorul functiei "Discover", comorile muzeelor partenere sunt reunite instantaneu pe teme sau pe artisti. "«Art Project» reprezinta fructul angajamentului nostru fata de toate tipurile de arta, de culturi si de civilizatii din lumea intreaga.

El nu se mai adreseaza doar studentului indian care vrea sa viziteze online MoMA din New York. El se adreseaza de acum si studentului american care doreste sa viziteze National Gallery din Delhi", a declarat Amit Sood, coordonatorul acestei platforme din cadrul grupului Google.

Google, care a infiintat la Paris un institut cultural, si-a multiplicat eforturile de digitalizare si de arhivare in toate domeniile, precum realizarea unor imagini de inalta rezolutie cu Manuscrisele de la Marea Moarta si ale unor arhive personale precum cele ale lui Nelson Mandela, dar si a unor modele 3D ale oraselor franceze din secolul al XVIII-lea.

E mai destept decat Google! Motorul de cautare preferat de Anonymous creste spectaculos
E mai destept decat Google! Motorul de cautare preferat de Anonymous creste spectaculos
flow
iLikeIT. Flow, sistemul de trotinete electrice. Când se va lansa în București
Aplicația care îi ajută pe nevăzători să recunoască culorile: „M-am luptat cu prejudecăți”
iLikeIT. Cele mai bizare idei care trebuiau să reinventeze telefonul mobil
Parola folosită de milioane de persoane. Cât de ușor le este hackerilor să o acceseze
Aplicația care permite prinderea hoților din magazine înainte ca ei să fugă. VIDEO
iLikeIT. Jocul săptămânii: Age of Empires 1, în varianta 4K
gadgeturi vin
iLikeIT. Gadgeturi care te ajută să bei vin cum trebuie, finanţate de statul francez