O noua era web. Microsoft si Google creeaza tehnologia care va mari viteza internetului

Ultima actualizare: 31-10-2012 20:32
http

Microsoft si Google lucreaza la marirea vitezei internetului. Literele “HTTP” sunt familiare tuturor utilizatorilor de interne, fiind parte componenta a tuturor adreselor web, insa metoda veche de 15 ani de livrare a paginilor are nevoie de o actualizare.

Specilisti din cele doua companii se intalnesc in aceasta perioada pentru a stabili modul in care se poate actualiza tehnologia “imbatranita”.

HTTP, sau “Hypertext Transfer Protocol”, este fundamentul modalitatii prin care paginile de internet transmit si primesc informatii si a sustinut www-ul (world wide web) mai bine de un deceniu.

Internetul ne prosteste? Uite efectele ciudate care ii ingrijoreaza pana si pe medici

Specialistii cred ca protocolul, conceput atunci cand internetul consta in pagini care contineau doar texte, are nevoie de o actualizare pentru a mari viteza internetului in era in care utilizatorii acceseaza site-uri prin intermediul aplicatiilor.

Jean Paoli, de la Microsoft, care a ajutat la inventarea codului denumit XML, folosit la designul paginilor web, spera sa asiste la o revolutie. El a spus: “Protocolul standard actual HTTP este lent pentru ca trebuie sa acceseze documente dintr-un server si sa astepte ca documentul sa fie trimis inainte sa fie afisat ca o pagina web. Imbunatatirea HTTP incepe cu viteza. Exista deja convingerea colectiva despre necesitatea de a face accesarea mult mai rapida, pentru ca sunt multi utilizatori care folosesc aplicatii”.

Microsoft va inainta propunerea denumita “HTTP – Speed and Mobility” saptamana aceasta.

Paoli spera ca noul HTTP 2.0 nu doar va avea o viteza mai mare, ci va “economisi” bateriile de la smartphone, care vor accesa mult mai usor paginile web.

Propunerea Microsoft consta in tehnologia proprie Websockets si SPDY-ul Google, un alt protocol creat pentru a reduce timpul de incarcare a paginilor web. Tehnologia este deja utilizata de anumite servicii, inclusiv Gmail de la Google si Twitter, dar a ramas relativ necunoscuta.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO