Google I/O 2016: O noua versiune Android, asistenta care va sti totul despre tine si aplicatiile Allo si Duo. VIDEO

Ultima actualizare: 21-05-2016 07:25
Google I/O 2016

La Google I/O 2016 au fost prezentate cele mai noi aplicatii, gadgeturi si platforme care promit, bineinteles, sa ne faca viata mai usoara si sa ne cunoasca mai bine pentru a ne intui dorintele.

O data pe an, Google ii aduna pe toti developerii din toate ramurile industriei, pentru a arata cu ce s-a mai ocupat compania, in ultimele 12 luni.

Poate cel mai ambitios produs il reprezinta noua asistenta pentru Android care va duce cautarile pe internet la un alt nivel, putand sa intuiasca dorintele utilizatorului, sa retina informatii despre el si chiar sa faca rezervari la film in numele lui.

Google a lansat in cadrul evenimentului de miercuri seara de la Amfiteatrul Shoreline Din Mountain View, California, Google Home, un gadget care se vrea mai mult decat o boxa, acesta va fi un centru de comanda pentru intreaga casa, iar utilizatorii vor putea interactiona cu el pentru a stinge lumina, a cauta ceva pe internet, a seta o alarma sau a conecta wireless toate boxele din locuinta.

Aplicatia de mesagerie Allo a fost lansata la evenimentul Google I/O. Aceasta le permite utilizatorilor sa aleaga marimea fontului, daca vor sa scrie "soptit" sau sa "tipe" si le sugereaza raspunsuri posibile, care nu sunt unele impersonale, se lauda cei de la Google, ci invatate de aplicatie in functie de ceea ce tastam de obicei. Utilizatorul poate deasemenea sa vorbeasca cu motorul de cautare Google si sa ii ceara informatii. Acesta va retine datele introduse in conversatiile anterioare si va incepe sa isi cunoasca din ce in ce mai bine utilizatorul, iar prin functia incognito se pot trimite mesaje care dispar dupa o anumita perioada presetata.

Duo este o aplicatie de mesagerie video. Poate cea mai interesanta functie a sa este cea de "Cioc Cioc" prin care apelatul il vede pe apelant live, chiar inainte de a raspunde, afland astfel care este motivul pentru care acesta il suna si putand decide daca raspunde acum sau nu.

Cele doua aplicatii destinate comunicarii vor fi disponibile incepand cu vara aceasta, in Android.

La capitolul performanta, Android N vine cu Vulkan si Android Runtime care ii ajuata pe dezvoltatorii de jocuri si aplicatii sa faca produse mai eficiente din punct de vedere al graficii, spatiului de stocare si securitatii informatiilor. SafetyNet va fi strajerul care testeaza toate aplicatiile din Google Play si care le va elimina pe cele suspecte.

Android N va avea functiile split screen (pentru tablete) si picture in picture (pentru televizoare). Acestea le vor permite utilizatorilor sa acceseze doua aplicatii in acelasi timp.

Totodata, cu Android N, oamenii pot raspunde unui mesaj primit pe telefon chiar din bara de notificari, fara a mai trebui sa deschida aplicatia. La capitolul comunicare, vor aparea noi emoji care vor infatisa femei avand diferite profesii.

Varianta beta a Android N va fi disponibila pe android.com/beta.

Realitatea virtuala se schimba cu Daydream, platoforma pentru smartphone-uri, dispozitive precum Samsung Gear si aplicatii. Ea va fi disponibila la toamna.

Gear-ul VR va avea si o mini telecomanda, asemanatoare cu cea a jocului Wii.

CNN si WSJ si alte companii media isi vor pune la dispozitie arhiva video pentru a putea fi experimentata in modul de realitate virtuala, iar Street View si YouTube vor avea un corespondent in VR.

Pentru dispozitivele portabile, Google a prezentat un preview al Android Wear 2.0. Cu ajutorul acestei platforme, display-ul ceasurilor inteligente va putea fi personalizat si veti putea adauga pe ecranul principal informatii de la cele mai folosite aplicatii. Deasemenea, veti putea scrie de mana mesaje pe ecranul ceasului, iar acesta va descifra textul. Mai multe detalii pe g.co/wearpreview.

Android Instant Apps, asemenea Accelerated Mobile Pages, le va permite utilizatorilor sa acceseze o aplicatie sau o pagina web, direct din browser, fara sa o fi instalat in prealabil. Timpul de asteptare va fi redus deoarece browserul va incarca doar fragmentul de care avem nevoie si nu intreaga aplicatie.

Android N vine cu cateva imbunatatiri ale sistemului de operare, intre care o aparitie foarte similara cu cea de PC si cu aplicatii care ruleaza simultan. Totodata, securitatea sistemului va fi mult imbunatatita, pentru a elimina vulnerabilitatile in fata hackerilor.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO