Gadgeturi inedite care costă mulți bani, dar nu fac ce au promis sau sunt prea complicat de folosit
În lumea tehnologiei sunt multe produse inedite care costă mulți bani, dar fie nu fac ce promit, fie sunt prea complicat de folosit. Câteva dintre ele au ajuns foarte populare. Le vedem și noi la iLikeIT.
Cu sacul la pomul lăudat. Am vorbit noi, acum ceva timp, despre o broșă inteligentă de la Humain care se pune în piept, are un laser și poți să vorbești cu un asistent de inteligență artificială.
Produsul a ajuns pe piață, au început deja, să zicem, livrările pentru cei care au recomandat acest produs, care nu este deloc ieftin, pleacă de pe la 700 dolari. Primii jurnaliști de tehnologie au apucat să testeze acest produs și sunt deja câteva probleme destul de mari. La o simplă căutare de review-uri pentru acest produs vedem că nimeni nu a fost mulțumit de el, ci sunt multe probleme.
Una dintre probleme ar fi viteza. Într-un test pe Youtube vedem cum se dă comanda vocală, după care ... așteptăm și așteptăm și după vreo 20 secunde vine și răspunsul.
Practic ce faci acest produs? Nimeni nu știe exact, este un pic din toate. Vrea să fie și telefon mobil, vrea să fie și asistent de inteligență artificială, vrea să fie și cameră foto ș.a.m.d. însă nu poate să facă nimic bine, trebuie să fie tot timpul conectat la internet.
Compania a fost fondată de către doi foști designeri, ingineri de la Apple, care au reușit să strângă foarte multe milioane de la finanțatori ca să aducă acest produs pe piață.
Mai este un produs pe care îl așteptăm la test, despre care am mai vorbit. Rabbit R1 se numește și este, la fel, un computer care rulează inteligența artificială. Asta este o mare problemă cu produsele pe care o să le tot vedem în perioada următoare, că mizează pe inteligență artificială, de care s-ar putea să nu avem neapărat nevoie.
Telefonul mobil, cred eu că este în continuare foarte bun, dar ce face diferit Rabbit R1 e că, dacă îi dăm acces la conturile noastre, de la aplicațiile de găsit cazări, de exemplu, sau bilete de avion sau diverse site-uri de pe care noi facem cumpărături, poate să le facă el în locul nostru, la o simplă comandă vocală.
Însă, până acum, 100.000 de oameni au comandat acest produs, iar acesta încă nu a fost livrat. Și atunci o să vedem dacă într-adevăr este un produs reușit sau nu.
E suficient să dăm o simplă căutare pe Google să vedem tot felul de astfel de de produse care par să rezolve niște probleme care ... nu există.