Facebook, sub investigații pentru discriminare rasială la angajări

Dată publicare: 07-03-2021 13:48
Dată actualizare: 07-03-2021 13:59


Facebook

O agenţie americană investighează Facebook pentru discriminare rasială la angajări, fiind deschisă o ancheta ”sistemică” în acest caz.

Anunțul a fost făcut avocaţii care îi reprezintă pe trei aplicanţi pentru locuri de muncă şi un director care susţine că aceştia au fost discriminaţi de către companie, relatează News.ro, care citează Reuters.

O investigaţie sistemică înseamnă că agenţia, care se numeşte Comisia pentru oportunităţi egale de angajare, suspectează compania de politici care ar fi putut să contribuie la o discriminare pe scară largă.

Agenţia rezolvă de obicei aceste conflicte prin mediere, sau permite reclamanţilor să dea în judecată angajatorul.

Acuzațiile aduse către companie

 

Dar conducerea agenţiei a desemnat câteva cazuri ca fiind ”sistemice”, permiţând anchetatorilor să solicite specialişti care să analizeze datele companiei şi să declanşeze eventual un proces mai marg, care să reprezinte clase întregi de lucrători.

Un director de programe pentru operaţiuni al Facebook, Oscar Veneszee Jr., şi doi dintre aplicanţii respinşi la angajare au depus o reclamaţie la această agenţie în iulie anul trecut, iar un al treilea candidat respins s-a alăturat cazului în decembrie.

CITEȘTE ȘI: Ce este interzis să faci în Capitală, începând din această noapte

 

Aceştia acuză că Facebook discriminează candidaţii, prin folosirea unor evaluări subiective şi "promovând stereotipuri rasiale".

Un purtător de cuvânt al Facebook, Andy Stone, a refuzat să comenteze în legătură cu stadiul anchetei sau în legătură cu acuzaţiile, dar a spus că ”este esenţial să fie asigurat un mediu de lucru respectuos şi sigur pentru toţi angajaţii. Tratăm cu mare seriozitate acuzaţiile de discriminare şi investigăm fiecare caz”.

Sursa: News.ro

Tags: facebook, anchetă,