iLikeIT. Jocul săptămânii este GeoGuessr, o lecție geografică despre locuri și țări

Dată publicare: 06-03-2021 10:33
Dată actualizare: 06-03-2021 10:37


Jocul săptămânii ne teleportează în locuri noi... fără să știm exact unde. De fapt, acesta este și farmecul lui. Se numește GeoGuessr şi e un fel de lecţie deschisă, la care trebuie să fii foarte atent.

GeoGuessr nu este cu inamici sau mașini super rapide, ba nici viteză de reacție nu-ți trebuie. Cu click-ul, poți să dai și pe lângă, tot o să nimerești.

Buuuuun. Ideea e simplă, ești aruncat aleatoriu pe planeta noastră în Google Street View. Și-apoi trebuie să ghicești unde ești. Sunt mai multe moduri de joc… Cel mai simplu și mai popular îți permite să te miști ca să cauți indicii. Cum spuneam, nu scrie nicăieri pe unde te afli… trebuie să cauți indicatoare rutiere, să te uiți la vegetație sau peisaj.

Modul cel mai simplu de experimentat este cel cu România. Așa înțelegi mai simplu cum funcționează GeoGuessr, ca mai apoi să treci la un nivel mai complex.

Oricum, complexitatea nu vine din comenzi, ci din cât de repede poți să aduni indicii. Niciodată nu am urmărit cu așa interes afișele electorale.

Poți să joci de unul singur. Să te bucuri de puncte și de cât de aproape este răspunsul tău. Când crezi că ai căpătat suficientă experiență, atunci te poți muta pe modurile de multiplayer, unde te iei la întrecere cu jucători de pe întreaga planetă. Pentru asta ai fie provocări zilnice unde încerci să ajungi în top 10.

Vă spunem de pe acum că e foarte greu… Fie te bagi într-un joc de Battle Royale, unde ultimul câștigă. Adică.... Se dă o partidă cu 5 runde și trebuie să ghicești țara. Răspunzi greșit? Ești eliminat. Evident, este și contra-timp.

GeoGuessr este gratuit și poate fi jucat așa. Altfel, dacă vrei cont Premium și să inviți prietenii la un meci comun, atunci trebuie să plătești 3 euro pe lună. Noi zicem că e un preț rezonabil....