Elon Musk vrea să introducă o taxă pentru unele conturi de Twitter. Cine va trebui să o plătească

Ultima actualizare: 04-05-2022 09:19
Elon Musk, Twitter
Getty

Twitter ar putea să nu mai fie gratuit pentru toată lumea. Elon Musk a transmis că guvernele și companiile ar putea fi nevoite să plătească pentru a folosi conturile de pe platforma de socializare.

„Twitter va fi mereu gratuit pentru utilizatorii ocazionali, dar poate un cost modic pentru utilizatorii comerciali/guverne”, a scris Elon Musk, miercuri, pe Twitter.

 

El declarase anterior că dorește „să facă Twitter mai bun ca niciodată” prin introducerea unor noi funcții, scrie BBC.

Twitter nu a răspuns imediat unei solicitări a BBC pentru un punct de vedere al companiei în urma mesajului lui Elon Musk.

Săptămâna trecută Elon Musk a ajuns la un acord privind achiziţionarea platformei de socializare Twitter Inc pentru 44 miliarde de dolari.

În urma tranzacţiei Twitter nu va mai fi o companie publică, aşa cum era de la Oferta Publică Iniţială din 2013, potrivit Agerpres.

"Libertatea de exprimare este temelia unei democraţii funcţionale, şi Twitter este piaţa oraşului digitală unde sunt dezbătute problemele vitale pentru viitorul umanităţii", se arată într-un comunicat al şefului Tesla.

Elon Musk, care este la rândul său un utilizator frecvent al Twitter, are 80 de milioane de utilizatori şi a folosit Twitter pentru a face mai multe anunţuri care au influenţat pieţele financiare.

În ultima vreme, Elon Musk a criticat platforma de socializare şi politicile sale. Potrivit lui Elon Musk, Twitter subminează democraţia prin eşecul de a adera la principiile libertăţii de exprimare.

Musk, care este şi fondator şi director general la compania de rachete SpaceX, precum şi la start-up-ul Neuralink sau la firma de infrastructură The Boring Company, este, teoretic, cel mai bogat om din lume, cu o avere estimată de Bloomberg la peste 300 de miliarde de dolari.

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO