Elevii din 5.000 de școli vor învăţa online. Cum s-au pregătit instituțiile de învățământ
După experimentul eșuat al școlii online din anul școlar trecut, Ministerul Educației mai face o încercare pentru elevii din peste 5.000 de școli.
Cei responsabili anunță că vor fi folosite platforme de învățare Google și programe gratuite de videoconferință, ori softuri proprii ale școlilor.
Rămâne însă de văzut dacă toți profesorii știu să le folosească, ca să nu mai vorbim de faptul că mii de copii nu au încă acces la internet și nici nu au primit tablete.
Alegeri 2024
20:17
Ludovic Orban se retrage din cursa prezidențială și își anunță susținerea pentru Elena Lasconi. Reacția candidatei USR
19:41
Nicuşor Dan: Ar fi bine să rămână un singur candidat al partidelor de dreapta la prezidenţiale
10:00
Ce averi au candidații la alegerile prezidențiale. De la terenuri și case până la lingouri de aur, bijuterii și tablouri
17:07
Alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi, luptă strânsă pentru locul doi - sondaj la comanda USR
150 de școli din Galați, în scenariul galben
150 scoli din Galați vor începe luni cursurile în scenariul galben. În aceste unități de învățământ, elevii din fiecare clasă au fost împărțiți în câte două grupe.
Unii vor veni la ore, iar ceilati vor asista la cursuri de acasă, prin intermediul internetului. După două săptămâni se vor roti.
La Școala nr. 29, pentru elevii care vor învăța de acasă, în sălile de curs a fost montat câte un calculator cu cameră web - care transmite ce predă profesorul.
Florin Andronic, director Școala nr. 29 Galați: „În momentul în care va fi profesorul sau învățătorul va veni la clasă și cei 14-15 elevi vor veni în bănci iar cei de acasă vor vedea exact ce scrie doamna la tablă."
Lecțiile vor fi transmise pe internet prin intermediul unei aplicații gratuite: Google Classroom. Programul îi dă posibilitatea profesorului să vadă și ce lucrează elevul - acasă - pe calculator.
În școlile din Galați, pentru fiecare clasă a fost creată și una virtuală. Ca să participe la cursuri, fiecare elev va primi cate un cod unic de acces.
Doar elevii din clasă vor primi note la Liceul Gheorghe Lazăr din București
La fel se vă întâmpla și în București. La Liceul Gheorge Lazăr - de pildă - unde sunt 1.300 de elevi - profesorii folosesc pentru predarea online încă din martie platforma Google Classroom.
Elevii care vor asista la cursuri de acasă vor putea interveni în timpul orei și putea adresa întrebări profesorilor.
Ionela Neagoe, director Liceul Gheorghe Lazăr: „Deschizi clasa aici, vezi toți elevii, ei sunt vizibili și pot fi auziți, încarci documentul, ei pot citi ca dintr-o carte. Uite, deschid pagina și am scanat un text. Îi pun să citească, apoi fiecare rapsunde la întrebări de acasă."
În catalog, note vor primi doar elevii care vor fi prezenți în clasă. Pentru cei de acasă, testele vor fi un exercițiu.
Ei vor primi calificative atunci când le vine rândul să participe fizic la ore.
Platformă online proprie la Liceul de Informatică din Bistrița
La Liceul de Informatică din Bistriță la ore, luni, vor veni doar elevii din clasa a IX-a. Ceilati vor face lecțiile online. Școala are o platformă proprie de învățare pe internet care permite doar transmiterea audio a lecțiilor.
Alina Puțura, director: „Noi vom face încărcarea lecțiilor și a fișelor pentru elevi, după care se vor loga elevii și vor auzi doar vocea profesorului, deci nu video, cu toate explicațiile, pot interveni să ceară explicații. Este o perioadă în care învățam cu toții și sperăm să fie în regulă."
Alte școli vor folosi la predarea online aplicații precum ZOOM sau GOOGLE MEET.
În țară sunt locuri unde nu există încă internet și mii de elevi nu acces la calculatoare, laptopuri ori tablete ca să se contecteze la cursurile online.
Ministrul Educației da asigurări că 82.000 de tablete cu internet plătit pentru doi ani sunt pregătite să ajungă în școli până luni. Guvernul a promis însă că va cumpără 250.000.
Procedura de achiziție s-a lovit de birocrație și incompetență.
Premierul a anunțat că șefii Oficiului Național pentru Achiziții Centralizate, prin care s-a derulat licitația de cumpărare, vor fi demiși.
Până atunci însă, în țară sunt locuri unde nu există încă internet, iar mii de elevi nu acces la calculatoare, laptopuri ori tablete ca să se contecteze la cursurile online.
Sursa: StirilePROTV
Etichete: pandemie, elevi, scoli, online, anul scolar,
Dată publicare:
11-09-2020 18:32